Ben ik tevreden over mijn leven?

Vannacht miste ik even alles wat ik niet heb.
Y-O-U, mijn vader, mijn broer dichterbij..

In de middag moest ik antwoord geven op de vraag:
"Ben je tot nu toe tevreden over je eigen leven? Waarom wel/niet?"

Ik schreef toen:
In principe ben ik tevreden met de persoon die ik ben geworden. Ik zou natuurlijk willen dat dingen anders waren gelopen. Ik had graag gezien dat mijn vader niet overleed en dat ik niet alles daarna mee maakte wat ik heb meegemaakt. Maar ik zou het leven niet terug willen draaien. Door alles wat er is gebeurt, ben ik deze persoon geworden. Niemand neemt dat van me af en dat is een aspect in mijn leven waar ik in ieder geval zeker van ben. Ik heb stomme keuzes gemaakt en vaak beschamende dingen gedaan, maar dat hoort erbij. Is het leven niet vallen en opstaan?

Maar vannacht dacht ik iets anders. Ik zou echt willen dat mijn vader niet dood was gegaan.. Dat ik niet jaren heb rondgedoold met de vraag wie ik was en lijk ik nou op hem? Ik zou willen dat me nog herinner hoe hij lachte. Ik zou hem heel graag weer bij me willen hebben.

Ik zou willen dat mijn broer niet naar Schotland was verhuisd. Ik mis hem steeds weer. Vroeger was hij maar een kamer van me af. Maakte hij me op de grappigste manieren wakker en konden we dagen samen spenderen. Als ik hem nodig had was hij er, zelfs als ik hem niet nodig had. Die dagen zijn er niet meer, hoewel de band alleen maar sterker is geworden.

En ik zou willen dat ik Y-O-U nooit had leren kennen. Dat ik niet anderhalf jaar en wellicht langer van mijn leven aan het weggooien ben, denkend aan jou. Hopend op een leven met jou, maar steeds weer teleurgesteld worden door jou. Ik haat je en ik hou van je en dat is verkakt!

Ik heb geen spijt van mijn leven. Ik ben wie ik ben en ik meen het nog steeds wanneer ik zeg: Door alles wat er is gebeurt, ben ik deze persoon geworden. Maar deze persoon was ook goed terecht gekomen als alles anders was gegaan.

En dat frustreert me.

12 mei 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van FiGa2003
FiGa2003, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende