Bedrijfsuitje

Als freelancer is het altijd maar afwachten hoe het bedrijf met je omgaat. Krijg je soortgelijke ‘dingen’ als het personeel, of toch niet? Bijvoorbeeld: mag je mee naar bedrijfsuitjes? Krijg je een kerstpakket? Etc.

Jaren geleden had ik een opdrachtgever waar ik uiteindelijk ruim zeven jaar voor heb gewerkt. Het bedrijf was gevestigd in Zweden en er werkten vier mensen in loondienst. Ik was de enige zzp’er, die vanuit Nederland werkte. De mensen in Zweden waren trouwens allemaal Nederlanders en het was ook een Nederlandstalig bedrijf. Eén keer per jaar ging ik naar Zweden voor een aantal dagen. Zo kon ik weer wat kennis bijspijkeren van de collega’s die daar zaten en leerden we elkaar kennen. Er werd ook altijd een bedrijfsuitje georganiseerd. Het eerste jaar hadden we een escaperoom en het tweede jaar gingen we allerlei minigames doen. Het was ontzettend leuk en gezellig en een heel fijn team.

Daarna had ik vooral kleine opdrachtgevers, waardoor een cadeautje er eigenlijk nooit in zat. Ik stuurde wel vaak een relatiegeschenk naar hen rond kerst. Meestal in de vorm van chocolade.

Bij het eerste bedrijf waar ik als freelancer kwam te werken, mocht ik mee naar het kerstdiner, maar kreeg ik geen kerstpakket. Een jaar later was er geen kerstdiner, vanwege de coronamaatregelen en kreeg ik wel een kerstpakket. In de zomer mocht ik naar het bedrijfsfeestje, wat ter ere van het nieuwe pand werd gevierd. Er was een barbecue.

Bij het tweede bedrijf waar ik als freelancer kwam was het heel duidelijk gescheiden. Niet bij de bedrijfsuitjes en geen kerstpakket. Maar, met kerst stuurden ze me wel twee keer een kleinigheidje in de vorm van een Lego kerstsetje, omdat ze wisten dat dit een hobby van me is.

Momenteel zit ik bij twee partijen. Van de ene verwacht ik helemaal niets. Ik ben daar überhaupt nooit geweest en alles voelt enorm afstandelijk. Ik heb slechts met twee mensen daar contact, waarvan de ene ook een freelancer is (en een zeer goede zakenpartner van hem. Hij heeft mij naar binnen geholpen). Ik verwacht dus niks van hen.
Het andere bedrijf is een heel ander verhaal. Ik gaf al eerder aan dat het een warm bad was waar ik in terechtkwam. En na mijn eerste weken kreeg ik een uitnodiging voor een bedrijfsfeestje. Ik vroeg voor de zekerheid of ik inderdaad uitgenodigd was als freelancer. Dat was het geval.


En gisteren was het zo ver. Eerst werken, toen door naar bedrijfsuitje. We deden een Prison Escape in Utrecht. Zie hier een filmpje met uitleg erover:Door bedrijf waren we al in teams verdeeld en we hadden zelf een teamnaam mogen bedenken. Ik kende de mensen uit mijn team nog helemaal niet zo goed, dus dat vond ik eigenlijk extra leuk. Even wat anderen leren kennen uit de organisatie.

Het was zo extreem leuk om te doen. We gingen van cel naar cel. Ene keer speelden we het spel vaker, omdat we door begonnen te krijgen wat we moesten doen. Andere keer speelden we vaker, om onze score te verbeteren en zo meer punten te krijgen en weer een andere keer gingen we verder naar de volgende cel.

We hadden geen idee of we het goed deden. In de meeste cellen hadden we niet dat idee, maar dat maakte niet uit. We hadden het vooral heel erg naar onze zin. Bloedfanatiek, proberen elke kamer te halen. Lukte het niet? Op, naar de volgende. Kijken of dat meer in ons straatje lag. Enthousiast gillend als het lukte, of 14 keer dezelfde kamer doen omdat we het ‘nu echt snappen’.

De tijd vloog voorbij. En eigenlijk hadden we géén idee hoe we het met punten deden. Toen het afgelopen was en we terug naar de zaal liepen waar we zouden eten, zei één van mijn teamgenoten: ‘we staan nummer 3’.
Nummer 3? Van het bedrijf?
Nee. We stonden nummer 3 van de hele dag. Van álle teams die meededen dus. En toen we later de scores van andere teams zagen, hadden we pas echt door hoeveel beter we het hadden gedaan. Wij hadden maar liefst 22 verschillende spellen gedaan en rond de 950 punten. Andere teams hadden rond de 16 tot 18 spellen gedaan en meestal rond de 700 punten, al waren er ook een paar met rond de 500 punten.

De interactie daarna tussen alle collega’s was geweldig. Collega’s die onze score niet geloofden, die probeerden hun teamnaam te veranderen, etc.

Het was zo enorm gezellig. Echt super om hierbij te zijn geweest. Echt een topdag gehad.
28 okt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende