Amber Heard en Johnny Depp

k schreef eerder al dat ik de hoorzitting rondom Amber Heard en Johnny Depp aan het volgen ben. Ik kijk het via een kanaal vol specialisten, die ook uitleggen wat je precies allemaal ziet en wat er gebeurt. Inmiddels begrijp ik al veel meer over het Amerikaanse rechtsysteem en hoe zo’n hoorzitting in elkaar zit. Superinteressant om te horen wat de verschillende objections bijvoorbeeld betekenen.

De partij van Amber Heard heeft het zwaar. Extreem zwaar. Ik denk niet dat dit komt omdat de advocaten zo slecht zijn, maar dat het vooral met Amber Heard te maken heeft. Inmiddels is wel duidelijk dat deze vrouw alles bij elkaar liegt. Ze is aan het gaslighten. Elk bewijs tegen haar, is volgens haar niet waar. Ze verklaart dat Johnny Depp haar een gebroken neus heeft geslagen, dat ze een tand door de lip had, maar op foto’s van een dag erna, is niets te zien. De enige ‘bewijzen’ die ze heeft, zijn foto’s waar ze zelf niet op staat. Foto’s van schilderijen op een bed die Johnny Depp daar ‘neergegooid’ heeft. Als ze de vraag krijgt van het team van Johnny Depp waarom ze geen foto’s heeft van verwondingen, zegt ze: ‘die heb ik wel’. Maar ze zijn niet ingeleverd als bewijsmateriaal en volgens Amber Heard komt dat door haar advocaten.

Johnny Depp heeft wel bewijzen: geluidsopnames waarop Amber Heard zegt: ‘I did not punch you, I hit you’. Hij heeft getuigenverklaringen, foto’s van verwondingen, een vingertopje er af.

De advocaten van Johnny Depp waren echt ‘on fire’. In een korte tijd zag je Amber Heard zowat wankelen. Het was heel bijzonder om te zien, hoe professioneel het team te werk ging en hoe ze Amber Heard geen ruimte gaven om allerlei onzin-verhalen er omheen te vertellen.

Extra opmerkelijk was dat Amber Heard altijd heeft beweerd dat ze de zeven miljoen dollar die ze door de scheiding kreeg gedoneerd had aan twee goede doelen, waaronder een kinderziekenhuis. Maar: dit heeft ze nooit gedaan (en is ook door directeuren van deze goede doelen aangetoond). Tijdens het verhoor werd Heard hier op gewezen, en ze vertelde dat ze een ‘pledge’ had gedaan en dat ‘donation’ en ‘pledge’ synoniem waren van elkaar. Ze draaide, ze konkelde, maar het was overduidelijk dat ze gelogen had. En dat ze speelde met woorden.

Het laat goed zien wat deze vrouw doet. Ze is bereid om te liegen over iets als geld doneren aan een kinderziekenhuis. En haar hele ‘pledge’ of ‘donation’ is precies hetzelfde gedrag als in de geluidsopname ‘i did not punch you, I hit you’.

Amber gooit werkelijk iedereen onder de bus. Medici, haar eigen psycchiater, de beveiligers en zelfs haar eigen advocaten. De redirect, waarin het team van Amber Heard de kans krijgt om alle gemaakte punten van Depp’s partij te verduidelijken. Maar, vrijwel geen enkele vraag komt erdoor. Elke objection van het team van Depp wordt goedgekeurd. Waardoor de partij van Amber Heard geen enkele kans krijgt om ook maar iets te vragen.

De Redirect was echt dramatisch voor Amber Heard. Het ziet er echt niet goed uit voor haar. Er is niets, geen bewijs en ze heeft zichzelf van een zeer slechte kant laten zien. Ze wilde na afloop niet eens met haar advocaten praten, maar ging er meteen vandoor. Er is duidelijk spanning tussen de advocaten en Amber Heard.

Deze hele situatie doet me denken aan de narcisten in mijn leven. Vooral mijn vader. Die ook zo enorm speelde met woorden, precies zoals Amber Heard deed. Hij konkelde en draaide ook. En geeft iedereen de schuld. En toen ik zijn bullshit niet accepteerde, kreeg ik te horen dat ik niet zijn dochter ben. Het deed me ontzettend veel pijn, maar inmiddels heb ik dat wel geaccepteerd. Ik ben hem beter kwijt dan rijk.

Gaslighten is echt een serieuze issue. Narcisme ook. En natuurlijk moeten we mishandeling en misbruik zeer serieus nemen. Wie het slachtoffer ook is, de juiste reactie en steun is van groot belang.

Maar het wordt wel tijd dat de wereld inziet dat niet altijd de mannen de daders zijn en de vrouwen het slachtoffer. En we moeten inzien hoe schadelijk het is wanneer iemand valselijk wordt beschuldigd van huiselijk geweld of zelfs seksueel geweld. Slachtoffers, zowel mannen als vrouwen, moeten serieus worden genomen. En daders, of ze nou man of vrouw zijn, moeten worden gestraft.

Het is natuurlijk wel afwachten wat de uiteindelijke uitspraak gaat zijn. Johnny Depp wilde dit openbaar doen, omdat hij zijn naam wilde zuiveren bij het publiek. Ik hoop vooral dat hem dat lukt, want ik zie helaas nog veel nieuwsberichten die Johnny Depp als dader blijven zien.
17 mei 2022 - bewerkt op 17 mei 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende