9jan23 Vrouwen, babies en detox dag 3.

Wat is dat toch met vrouwen en babies? Ik snap dat ze trots zijn, zou natuurlijk een beetje vreemd zijn als dat niet zo was. Ik was ook enorm trots op mijn zoon en ben dat gelukkig nog steeds. Allemaal maar opscheppen over hoe snel hun kindje is met zitten, kruipen, lopen, mama zeggen, papa zeggen, eerste tandje en 'voel eens hoe hard ze al kunnen knijpen met hun kleine knuistjes'. Er worden honderdduizenden kindjes per dag geboren die net zo snel, zo niet sneller of sterker of wat dan ook zijn. Het is niet bijzonder. Maar wat ik niet begrijp is dat deze dames hun kindje op tafel zetten alsof het een of andere show is. Een freakshow.
'Komt dat zien, komt dat zien....... '
Ik werk in een verzorgingstehuis, dus niet alleen collegas komen kijken. De bewoners, 95% bejaard, zijn gek op babies. En dan komen er ineens allerlei vreemde geluiden uit de bejaarden: oepidoepie, tsjoetsjoe, woepiewoepie en nog wat van die onzin. En dan uiteraard met het overdreven kinderlijke toontje. Allemaal moeten ze aan dat kind komen; in de wangetjes knijpen, armpje of bolletje aaien en zo dicht mogelijk met hun gezicht tegen het gezicht van de dreumes. Soms met drie tegelijk. Het arme schaap heeft gelijk een trauma voor het leven. En alsof dat niet genoeg is, gaat de moeder met de baby alle afdelingen af. Het kind wordt doorgegeven alsof het een rugbybal is. En uiteraard ook praten op het kinderlijke toontje. Sommige collegas praten ook zo tegen onze cliënten.
Ook dat kan ik met alle wil van de wereld niet begrijpen. Ze zijn oud en krakkemikkig, maar het zijn toch geen achterlijke kleuters?
Gelukkig is het maar een klein percentage die dit doet. En gelukkig heeft mijn vrouw ook nooit mijn zoon uitgestald. Het is toch verdorie geen varken op een boerenmarkt.

Detox dag 3

Vandaag begonnen met een Detox drankje bestaande uit citroen, appelazijn, baking soda, water en kaneel. Prima te drinken. Daarna een smoothie met cacao en avocado. Niet mijn favoriet, maar ook niet echt vies. Smiddags een omelet met avocado en komkommer en savonds groentesoep. Beide erg lekker. Tot nu toe bevalt deze challenge me prima. Ik heb meer energie, geen behoeft om te snaaien tussendoor, geen dipjes smiddags op mijn werk en ik slaap als een roosje.

Vandaag ook nog even bij de chiropractor geweest. Met de rug gaat het prima, maar de hamstring is nog niet genezen. Verokken toen ik uitgleed met mijn fiets. Morgen meer daar over.
09 jan 2023 - bewerkt op 09 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende