9 mrt 2020, maandag. Coronavirus, voetbal, werk.

-Het corona virus is nu ook in Zeeland. Op mijn werk hebben we extra instructies gekregen. De deurknoppen en overal waar veel handen komen moeten extra worden schoongemaakt, de handen moeten vaker worden gewassen volgens bepaalde instructies en overal staan hand desinfectie zuilen. Ik werk in een verzorgingstehuis waar voornamelijk ouderen met een zwakker gestel wonen, dus die maatregelen kan ik wel begrijpen.

Bij de voetbal worden geen handen meer geschud, maar een tik met de onderarm of een boks. En als er dan een doelpunt wordt gescoord liggen ze met zijn 10en op elkaar of bij een tackle lig je naast of op een tegenstander. En dan heb ik het nog niet over het publiek. In de Lidl zag ik een kassiere met plastic handschoentjes. Mondkapjes heb ik nog niet gezien, ook niet op mijn werk. We moeten het niet groter maken dan het is. Er sterven nog steeds meer mensen aan de gewone griep dan aan corona. Uiteraard wel voorzichtig en hygiënisch blijven, maar dat spreekt voor zich. Ook zonder corona.

Mijn zoon van 15 wilde wel corona virus, zodat hij 2 weken in quarantaine kan op zijn kamer. Lekker netflixen en PlayStation. Heb ik al eens gezegd dat hij lui is en blij ben dat hij fanatiek sport? Ik heb gezegd dat ik dan ook 2 weken in quarantaine moet. Hij heeft zijn mening maar snel herzien??.

- Ik moest werken dit weekend en mijn vrouw ook. Mijn zoon heeft gevoetbald in Leiden. Nadat hij ziek en geblesseerd is geweest heeft hij nog niet echt op zijn niveau gespeeld. Tot afgelopen zaterdag. Hij speelde de sterren van de hemel. Mijn vrouw zei met een glimlach dat ik conclusies moest trekken.
Ze wonnen met 1-4. En de directe tegenstanders moesten tegen elkaar. Die hebben gelijk gespeeld. De jongens zijn nu 5 punten los met nog 7 wedstrijden te spelen. Ze mogen beginnen dromen over een kampioenschap in de 2e divisie.

- Vanmiddag kwam mijn collega/chef langs. Hij wilde mijn zelfverbouwde badkamer zien. We hebben we samen met de vrouwen lekker geluncht, die toevallig het zelfde werk doen (verzorgende ig, maar wel bij andere instanties). Hij heeft vakantie en uiteraard ging een groot deel van het gesprek over het werk. En dan vooral over 1 collega. Eentje die er al een jaar een potje van maakt, de kantjes er van af loopt en al het zwaardere werk door schuift. Zij is ook nog eens de vervanger van de chef. Het is niet dat ze het werk niet kan, maar ze is gewoon lui. Na vele klachten is er nog steeds weinig aan gedaan door de leidingevenden. De hele groep klaagt er over, maar zodra er een vergadering is houdt iedereen zijn mond. Klagen over iemand is makkelijk, maar klagen in het bijzijn van die persoon is blijkbaar een stuk lastiger. Als deze persoon slim is, voelt ze aan dat ze niet goed in de groep ligt en dat ze beter ander werk zoek voordat de boel ontploft. Helaas is dit niet het geval.
09 mrt 2020 - 324x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 52 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende