9 april 2019, dinsdag. Ouders en roze brillen

- Afgelopen zaterdag gewonnen van de nummer 2. Wij staan nu 3 punten los en een beter doelsaldo. 25 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Oefenwedstrijden tegen profclubs (oa Willem II) en tegen teams een jaar ouder meegerekend. Onze trainer laat de jongens goed en met vlagen geweldig spelen. We spelen in de hoogste amateur competitie, de trainingen zijn afwisselend, zwaar, luchtig, leuk en gewoon gezellig. De jongens hebben een winnaars mentaliteit waarbij zelfs een trainingspartijtje verliezen geen optie is. En toch zijn er ouders die klagen. Ouders die denken dat hun kind zeker een overstap naar een BVO (betaald voetbal organisatie) zal maken en dat hun kind meer aandacht verdiend dan een ander. Deze ouders staan te roepen en te schreeuwen langs de lijn en vinden hun kind het beste. Met als gevolg dat ze andere kinderen gaan afzeiken. Waar zijn ze mee bezig? Kinderen van 14 jaar afzeiken die bezig zijn met hun passie. Compleet kansloos. Het is zo hoog opgelopen dat mijn vlagger per direct is gestopt vanwege zijn zoon. Ouders denken dat deze jongen wel altijd in de basis staat omdat zijn vader de assistent-scheids is. Natuurlijk speelt niet iedereen even veel, maar dat is ook niet mogelijk. En daar wringt het hem. Sommige voetbalouders hebben een hele grote roze bril op. Hoeveel de jongens het ook naar hun zin hebben, ze klagen altijd over iets; de opstelling, het wisselbeleid, de training, rugnummers, oefenwedstrijden, beleid van de club enz. enz. Ze hebben een grote bek, maar als ik ze dan vraag om iets te doen......

Gisteren kwam onze jeugd coördinator op de training voor een gesprek met de jongens. Blijkt dat meer dan de helft last heeft van het gedrag van de ouders. De coördinator heeft een korte, maar krachtige mail gestuurd naar de ouders. Hopen dat het helpt. We zullen het zien de eerstvolgende wedstrijd.

25 is normaal gesproken een zilveren jubileum, maar bij ons was het een pannenkoeken jubileum. Na de training lekker gegeten met zijn allen. Een ouder was bereid om ze te bakken. Gelukkig zijn de meeste ouders bereid om iets te doen. Teambuilding is belangrijk.

- Gister en eergisteren 5 km wezen wandelen met de hond. Dat ging goed, maar merk dat ik daarna niet al te veel meer moet doen.

- Vanmorgen lekker in de tuin bezig geweest; maaien, onkruid trekken en een paar nieuwe plantjes planten. Dat ging redelijk goed, wel wat steken in mijn rug en druk op mijn nek met hoofdpijn tot gevolg. Met een aspirientje gaat het al een stuk beter.

- Straks naar de training, waar er 3 stagelopers komen die er mogelijk bijkomen volgend seizoen. Een goede stimulans voor de jongens om nog harder te trainen. Na de training thuiscfrietjes eten, tekenen met kleurpotlood (nooit geweten dat er zoveel technieken waren en dat het zo moeilijk was om echt mooi met kleurpotlood te tekenen. Oefening baart kunst, maar ook frustratie) en dan voetbal kijken; Liverpool - Porto.

09 apr 2019 - 211x gelezen
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 51 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende