8jan23 Anton Pieck, klimaat en detox dag 2.

Terwijl ik dit schrijf zit ik heerlijk in de achtertuin. Ik heb weliswaar 2 truien aan, een muts en een hoodie op en ik zit uit de wind, maar het is toch aangenaam. 15 graden wijst de thermometer aan. En dat op 8 januari. Eigenlijk zou ik in een schilderij van Anton Pieck moeten zitten; sneeuw, vorst, ijs, schaatsen, koek en zopie, warme chocomel, dikke winterjassen en mutsen, paard en wagen over een bevroren gracht, ijshockey met bezemstokken, een sneeuwbal gevecht en hilarische beelden van mensen die denken dat ze kunnen schaatsen. Misschien een iets te romantisch idee dat voorkomt uit nostalgie over de vorige eeuw. 'Toen alles nog beter was'. Maar nu zit ik eerder in een surrealistisch schilderij. En dat heeft toch ook zijn voordeel; vanmorgen weer een heerlijke strandwandeling met hond Theo gedaan en nu lekker buiten in het zonnetje. Een aangename kant van klimaatverandering, hoewel ik besef dat het niet opweegt tegen de nadelen.

Detox dag 2: sapdag

Gisteren waren de boeren omelet (middag) en veganasi (avond) heerlijk. Ik miste absoluut geen vlees en heb ook geen tussendoortjes gegeten, hoewel ik daar 's middags wel mijn karakter voor moest aanspreken. Wat ik wel miste was een flesje bier. Ik was bezig om mijn buitenkas weer in orde te brengen en het is een gewoonte geworden (die al een jaar of 30 aansleept) om een flesje te drinken als ik aan het klussen ben. Het zelfde met koken; daar drink ik graag een glaasje of 2 wijn bij. Rood, wit, rose, dat maakt niet zoveel uit. Maar een gewoonte heb je jezelf aangeleerd en die kun je dus ook afleren. Dat geldt ook voor roken. Heb ik mij zelf ook afgeleerd 18 jaar geleden.

Sapdag dus.
Het idee achter sapdag is dat je je spijsvertering even rust gunt.
Vanmorgen om half 7 opgestaan. Mijn vrouw werkt vandaag en haar wekker stond op 6 uur. Dan ben ik toch wakker en kan dan net zo goed ook mijn nest uit rollen. Uitslapen is maar tijdverspilling.
Volgens de Detox challenge moest je eerst thee drinken van gember, kurkuma, citroen, kaneel, honing en zwarte peper. Niet te zuipen, toch opgedronken. Een glimlach, een knuffel en een kus van de mooiste vrouw die de mensheid ooit heeft voortgebracht maakte weer veel goed. Na de kus liet ze me alleen met een smoothie. En hond Theo. En poes Fifa.
De smoothie was met kiwi, banaan, ananas, selderie, sla en water. Nu vind ik selderie niet te vreten, maar deze smoothie was verrassend lekker. Vanmiddag weer een smoothie met avocado, amandelmelk, spinazie, een groene appel en een snufje kaneel. Vanavond pompoensoep met zoete aardappel. Ik denk dat ik na deze challenge eventjes klaar ben met smoothies, sapjes en soepies.

Gisteravond gezellig een bordspelletje gedaan (Ticket to Ride Europe) en daarna nog een serie gekeken op Netflix (Outer Banks, een uitstekende aanrader van mijn zoon). Deze activiteiten werden constant onderbroken door toilet bezoek. Niet normaal hoeveel we nu moeten pissen. We drinken dan ook nog, naast de smoothies, sloten groene thee en water. Voornamelijk ook om het honger gevoel te onderdrukken. Op naar dag 3.
08 jan 2023 - bewerkt op 09 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende