7jan23 Update rug en kanker.

Lang geleden dat ik heb geschreven. Even een update:

Rug: na een hoop specialisten in Nederland te hebben bezocht en geraadpleegd is er niks uit gekomen, behalve dat ze me allemaal naar de pijnkliniek willen sturen. Geen foto's, mri, botscan, prikken, medicijnen of wat dan ook. Enkel de pijnkliniek. 1x geweest; het was niks anders dan de fysio: een tijdelijke oplossing. Al zolang vraag ik mij af: hoe kunnen ze mij behandelen als ze de oorzaak niet weten?
Uiteindelijk gefrustreerd naar zorgverzekering gebeld. Of ik niet naar België kon. Dat kon. Afspraak gemaakt bij neurochirurg in Gent.

Mijn verhaal verteld en de chirurg verbaasde zich dat ze nog geen mri en botscan hadden gedaan. Direct afspraak gemaakt. Na weer lang te hebben gewacht (het was coronatijd) eindelijk de uitslag; 2 beginnende hernia's. De neurochirurg excuseerde zich dat hij niks voor mij kon doen, maar had wel een advies; de pijnkliniek. Terug bij af en nog gefrustreerder dan ik al was.

Op mijn werk het verhaal verteld en daar kwam het advies van de teamleider om eens naar een chiropractor te gaan. Afspraak gemaakt en nu, driekwart jaar later kan ik weer sporten, normaal werken en wandelen. Hij heeft mijn ruggegraat netjes recht gezet, die leek op een kronkelende slang (ook vooral vanwege de steunzolen die ik gebruikte. Gelijk weggedaan en nooit meer nodig gehad). De beginnende hernia's zijn niet weg, maar ik functioneer weer en ben hem eeuwig dankbaar. Nu ga ik nog 1x in de 3 maanden om alles weer goed te zetten. Het mag een klein wonder worden genoemd dat ik weer normaal kan functioneren.

Kanker:

Mijn maat hoorde vorig jaar dat hij prostaatkanker heeft. Hij is behandeld dmv bestraling en het gaat beter met hem. Het is niet weg en hij staat onder controle. Iedere 2 maanden moet hij bloed prikken. Iedere keer een zenuwslopende tijd als hij een week later de uitslag krijgt. Tot nog toe iedere keer goed nieuws. De waardes blijven omlaag gaan.
We blijven hopen op een volledig herstel.
07 jan 2023 - bewerkt op 08 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende