7jan23 Detox challenge dag 1.

Wij (mijn vrouw en ik) zijn al een tijdje bezig met gezond eten. Veel rauwkost, koolhydraat arm, gezonde tussendoortjes etc etc.
Dit doen we uiteraard voor onze gezondheid en de basis er voor is dat mijn vrouw allergisch is voor bepaalde E nummers. Na ooit een blikje ananas bij een gerecht stond mijn vrouw vol met uitslag. Ook kan ze slecht tegen (te veel) brood.

Na de uitbundige feestdagen met veel zuipen, vreten en weinig slaap, hebben we besloten om eens een weekje te ontgiften. Via de website van 'leefbewust' doen wij mee met de 'detox challenge'. Een week lang geen alcohol, vlees, slechte vetten, slechte suikers, maar wel veel eieren, avocado's, citroenen en veel smoothies. Er is aangeraden om een dagboek bij te houden. Voor mij een aanleiding om het schrijven maar weer eens op te pakken.

Vandaag dus dag 1. Vanmorgen opgestaan en de 1e smoothie stond al klaar. Mijn vrouw moest werken en had hem al gemaakt. Ik ben eerst met hond Theo over strand gegaan. Een uurtje gewandeld op de nuchtere maag. Veel wind, dus lekker uitgewaaid. Thuis gekomen en de smoothie gedronken. Was niet vies, maar ook niet erg lekker. Amandelmelk, bosfruit, groene appel en spinazie waren de ingrediënten. Na 2 uur had ik alweer honger, maar ik ben vastbesloten om dit weekje vol te houden. Je mag uiteraard wel tussendoortjes nemen die vooral bestaan uit rauwe groente en noten. Dat vind ik gelukkig erg lekker.

Ik denk wel dat ik mijn dagelijkse borrel (whiskey) zal missen. Ook het vlees ga ik missen, maar nogmaals; ik ben vastbesloten om dit tot een goed einde te brengen. Het is maar een weekje he.

Voor mijn vrouw is het een ander verhaal. Juni vorig jaar kreeg ze long covid en is nog steeds herstellende. Op het randje hoefde ze niet naar het ziekenhuis. Ze is erg fanatiek in haar herstel en een betere weerstand hoort daar ook bij. 2x per week fysio (op kosten van de staat, (hebben ze toch nog iets goed gedaan in coronatijd)) Chinese massage en kruiden, yoga en iedere dag oefeningen hebben ervoor gezorgd dat de bedrijfsarts zich verbaasde over het ongelofelijk snel en goed herstel. Ze is er nog niet, maar het gaat boven verwachting snel beter.

Samen zullen we dit tot een goed einde brengen. Straks een boeren omelet en vanavond vegetarische nasi. Morgen is het sapdag; enkel vloeibaar eten dus.
07 jan 2023 - bewerkt op 08 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende