46248 195 In Yochanans Apocriefe Handelingen wordt

QQleQ
BESCHREVEN HÓE
DIE APOSTEL MET AL DE
LASTPOSTEN AFREKENDE TIJDENS EEN 🧭 TOCHT VAN LAO-DICEA NAAR EFEZE IN KLEIN-AZIË.........................
Hij bracht met z’n metgezellen de nacht door in een Verlaten Herberg 🏨 ~ verlaten, zoals later bleek door🚪iedereen, behalve door bedluizen totdat Yoch, die op ‘t enige bed lag, middenin de nacht uitriep: “LUIZEN, GEDRAAG JE EN VERLAAT DIT VERBLIJF VOOR DEZE ENE NACHT!” Dáárna sliep de apostel rustig in & ‘s morgens vond men die wonderbaarlijke 🕷 🐜 🐛
Beestkes allemaal netjes in ‘n rij voor de deur!?
In de meeste kamers hadden eerdere reizigers 🧳 ‘hùn Visitekaartje’ achter-gelaten i/d vòrm van krabbels op de múúr?!
We weten dit door de opgravingen in Pompeï, alwaar een aantal herbergen 🏨 in zo’n goede staat teruggevonden is, dat op de muren nu nog die boodschappen te lezen zijn, die er door de tijdelijke bewoners ingekrast zijn!
Enkele reizigers zetten niet meer dan hun naam op de muur, anderen uitten hun gevoelens in ‘n niet meer mìs te verstane taal?! ‘n Romantische krabbel luidt als volgt: “VIBIUS RESTITUTUS SLIEP HIER ALLEEN & SMACHTTE NAAR Z’N URBA-NA!”
‘n Ontevreden, geprikkelde gast schreef: ‘Herbergier, ik maakte opzettelijk het bed nat! Wilt u weten waarom? Er was geen pot!’
‘n Herberg langs de weg had ‘n buiten toilet & men moest zich wassen bij de bron van de herberg!?
In ‘n stadsher-berg was het toilet gewoonlijk ergens in ‘n hoekje v/h gebouw; iedereen moest daar gebruik van maken?!
Om zich te🧼🧽 nu te wassen gingen de gasten ook naar de openbare badhuizen, die i/d meeste steden te vinden waren!
Zij boden allerlei facili-teiten! Herbergen in de Stad boden dus al veel meer comfort, maar ze hadden het nadeel dat ze wel erg lawaaierig waren......Sòmmige autoriteiten liet niet toe dat er overdag voertuigen op en door de straten reden, omdat anders het hele het verkeer al helemaal hopeloos verstopt raakte door die plotse massale en en onregelbare drukte?!
De zware transporten vonden in deze gevallen dan ook plaats tussen zonsondergang en zonsopgang!
Àlle doodvermoeide reizigers moesten dan proberen te slapen bij het onbedwingbare geluidslawaai van krakende karrewielen & zweepslagen van vloekende muilezeldrijvers en als ‘n reiziger had gekozen voor een herberg 🏨 bij ‘n openbaar badhuis om-dat hij dat makkelijker vond moest hij ‘n nog veel grotere ver-scheidenheid aan geluiden voor lief nemen?!
‘n Niet mis te verstane verscheidenheid van beschrijvingen van iemand die deze fout maakte, getuigt hiervan! “IK SLAAP NET BÓVEN ‘N OPEN~ BAAR BADHUIS! STÈL JE VOOR, je hoort alle menselijke geluiden die je nu zomaar voorlief moetnemen dat jij jouw eigen oren zo al gaat háten!
Als gespierde typen lodengewichten blijven optil-len & zich schier eindeloos inspannen (of zèlf dènken dat ze al met al zich al inspannend uitputten); ik hoor hen kreunen als ze de lucht uitblazen, die ze ingehouden hebben, dan wordt er keihard gefloten & gepiept op maximale sterkte?!
Als ik wordt geconfronteerd met het héle lúie type, iemand die tevreden is met ‘n goedkope massage, hoor ik het slaan van de hand🖐 die
o/d schouder kletst die flink wordt geraakt.
Maar als er een bal-speler komt die zijn eigen verrichtingen luidkeels bijhoudt, dan kun je jouw lol helemaal wel op?!
Voeg daarbij nog even van die zware jongens die alleen maar willen vechten, onvermijdelijke dieven die op heterdaad betrapt worden èn van al die mensen die zichzelf graag horen zingen, kletsen, keuvelen, prevelen en hun goden & godinnen blijven aanroepen nu dit nog kàn: wan-òrde, chaos, gekrijs, gebrul, gelul & nog veel meer flauwekul🤬!Voorwaar ik zeg je:
niets nieuws onder de zon dan nog heelveel méér op 😩 komst?! Gebral, getrump, VladPoetinsGeraaskal en de 💣bommen, 🚀 🧨, drones & abc~gemanipuleer
bij 🐝
de vleet dag en nacht, lavastromen, brandende bomen,
vergif, ge-treiter, gepest & getut via sterreklame$,
rtlgezwellen + mtvmo-de modellen, seks, drugs & permanent het
kapitool ammezool
wereldwijd...

geschokt
29 feb 2024 - bewerkt op 19 mrt 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 78 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende