39651223In´tPaleisv/dHogePriesterKayfuKammenSlaven

Q&@
EN DIENAREN ALLE HOEKEN VAN HET ENORME COMPLEX UIT, OP ZOEK NAAR GERST, TARWE, ROGGE, HAVER OF SPELT!

Ze schrobben alle gootstenen, ovens & stookplaatsen om nu èlk spóór van gist te verwijderen?

Ze reinigen de potten en pannen van binnen en buiten door er water in aan de kook te brengen en er vervolgens een steen in te gooien, zodat ´t kokende water óver de buitenkant stroomt!

Bestek wordt gloeiend heet verhit & dan per onderdeel in kokend water gelegd.

Er hoeft echter geen offerlam aangeschaft te worden want de familie van Kayfa bezit ´t monopolie op de verkoop v/d tempellammeren.

In ´t voormalig Paleis van Herodes de Grote, waar Pontius Pilatus en zijn vrouw Claudia die pesachweek voor de zoveelste keer verduren worden geen voorbereidingen meer getroffen.

De Romeinse gouverneur begint zijn dag met ´n grondige scheerbeurt, want hij is altijd gladgeschoren & draagt z´n haar kòrt, naar de heersende keizerlijke mode van de dag!

Hij heeft niet veel op met de Joodse religie en interesseert zich niet voor het traditionele geloof dat Mosjeh en de Israëlieten er ooit gedwongen eens gedwongen waren om onmiddellijk úit AeGYPTe te vluchten meer dan een millennium geleden, zonder nog de tijd te hebben om hun brood te laten rijzen?!
Dat was de achtergrond v/h verbod op gegiste producten op Pesach! POPI kent alleen ientaculum, prandium en cena {ontbijt, lunch en avondeten}, met ´n overvloed aan brood, volgens de Romeinse traditie met zout als rijsmiddel in plaats van gist! In zijn paleis in Caesarea zou de gouverneur ook oesters & ´n plak geroosterd varkensvlees bij zijn avondmaaltijd kunnen nuttigen, maar dergelijke delicatessen ontbreken (of zijn verboden) in ´t vrome Yeroesjalayiem, zéker op de vooravond van Pesach?!
Nu ´t Feest zo dichtbij komt, zullen Kayfa & hoge-priesters zelfs ´t Paleis van Herodes niet binnengaan, uit angst onrein te worden i/d aanwezigheid van de Romeinen met al hùn heidense gewoonten & tradities!?
´t Is ´n zegen voor PonPil, want dit verzekert hem van ´n korte adempauze in zijn contact met de Joden & hùn nimmer eindigende problemen?

Althans, dàt dènkt hij.


~*~
13 jan 2021 - bewerkt op 21 jan 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 78 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende