39389gk195WijSchrokkenToenOnsVerteldWerdDatDeFili-

QQ
STIJNEN ´N REUS ´T VÈLD IN HADDEN GESTUURD DIE AL SCHELDEND & TIEREND DE ISRAËLIETEN PROBEERDE UIT TE DAGEN!

WE HOOPTEN DAT HET IEMAND WAS UIT ÉÉN VAN DE ANDERE REUZENFAMILIES UIT ASHDOD OF GAZA!

TEGEN BETER WETEN IN, WANT WÍE KÒN HET ÀNDERS ZÍJN DÀN GOLIATH DÉ KÀMPVÈCHTER?

We besloten naar Socho te reizen en dáár te kijken òf we véilig bij de plek des onheils konden komen om met eigen ogen te zien wàt er gebeurde?!

Vanuit Beth Lechem is dat zo ongeveer 25 kilometer, en wanneer je dan westwaarts trekt dan bereik je al gauw ´t begin van de Terebintenvallei, die zich uitstrekt tot voorbij Socho, het westelijke gedeelte van het Yehoedees bergland!?
Toen we die plaats naderden begonnen we de boeren die op hun akkers en in hun boomgaarden aan ´t werk waren, te vragen naar ´n veilige route naar ´t Slagveld.
De meesten haalden hun schouders òp omdat ze niet eens wisten dat er ´n óórlog gáánde wàs, maar ten slotte, toen we op goed geluk verder trokken & voor ons gevoel vlakbij waren, troffen we een boer die met ´n kar vol landbouwwerktuigen onderweg was!

¨VOLG MIJ MAAR,¨ zei hij, ¨MIJN AKKERS LIGGEN TUSSEN DIE TWEE LEGERS ÌN, AAN DE OEVERS VAN DE ELAH!¨

Het is wonderlijk, maar dìt hadden we óók àl éérder méégemaakt, of sterker, wij hebben ooit ´n boer zó onverstoorbaar dóór zíen plóegen, terwijl op de akker náást hem ´n veldslag wóedde.
¨U BENT ZEKER FILISTIJNEN!¨ zei hij goedgemutst. ¨MAAR DÀT GÉÉFT NÌKS. IK HEB OOK AL FILISTIJNEN ONDER MIJN BESTE VRIENDEN!¨
Díe zìn hadden we vaker gehoord, en het was daardoor des te droeviger dat er door onze overheden zovéél háát wèrd gekwéékt tùssen òns.
¨NAAR WÈLK KÀMP WÌLT U? NAAR DAT VAN ÚW VOLK
OF NAAR DAT VAN SJA´OEL?¨

gemeenblozencool!OK!
19 nov 2020 - bewerkt op 26 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 78 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende