3913GK69 We wìsten nú wáár we de kóning moesten~~~

Q&@

ZÓEKEN:
IN GIBEA,
EEN STADJE WAARVAN
IK NOG NOOIT GEHOORD HAD,
maar dat tòch 'n èchte verdedigingsmuur hàd ÈN - je gelooft het niet - bestuurd werd door 'n FILISTIJNSE GOUVERNEUR, die zich dáár had weten te handhaven met behulp van 'n goed getraind bataljon vechtjassen?!

De eigenaardige situatie deed hier dus zich vóór dat de koning van Israël niets te vertellen hàd óver zíjn éigen Wóónplaats!? Maar goed, híj hàd éigenlijk nu dus nog steeds nèrgens ook maar íets over te vertellen, want híj wàs dan wèl ìn náám kóning, maar hij beschikte níet over 'n léger...

De Filistijnse bezetter van Gibea wìst vàn zíjn bestáán, maar haalde z'n schouders er over òp, omdat Sja'oel bekendstond àls 'n ijverige, maar verder volkomen onnozele boerenpummel tot nu toe!

Abiaddana, Ìttàï & ik werden door de poortwachters lachend tot de stad toegelaten toen we het dóel van onze reis opbiechtten: we willen de koning van Israël spreken!

Zíj vatten het òp als 'n kostelijke grap en ons werd daarom dan ook geen strobreed in de weg gelegd. We kregen zèlfs 'n Filostijnse gìds méé die ons naar de enorme boerenhoeve van KISJ bracht, de vader van Sja'oel!

'Wij hebben gehoord dat uw zoon koning is van Israël,' zei ik.
'We zouden ZIJNE Majesteit graag willen spreken!'

"HIJ IS AAN HET PLOEGEN," zei KISJ.

ÌK béét op de binnenkant van mijn wang omdat zich 'n glimlach dreigde te ontplooien!
"DE KONING VAN GAT STUURT ME," loog ik, "OM HEM OP DE HOOGTE TE STELLEN VAN DE VERBLIJFPLAATS VAN DE HEILIGE ARK VAN HET VERBOND! MISSCHIEN DAT UW KONING HAAR GEBRUIKEN KAN BIJ DE KOMENDE STRIJD TEGEN NACHASJBAROSJ, DE KONING VAN AMMON!"

'Wíe zegt u?'

"NACHASJ VAN AMMON!" herhaalde ik.

Al voor het vertrek uit Gat wist ik dat de koning van Ammon zíjn leger al aan het gereedmaken was & agressieve plannen had omdat hij ons gevraagd had wat ònze houding zou zijn wanneer hij de Israëlische steden zou gaan aanvallen in het Overjordaamse?!

De Filistijnse
stadsvorsten lieten hem weten dat zij
neutraal zouden blijven zolang
hij de Yardeenrivier
maar níet
óverstak.
27 sep 2020 - bewerkt op 29 sep 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 78 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende