39055dc147 Op'n Ochtend WasMiryam Alleen MètYesjoe

Q&@

YEHOEDAH
WAS VERTROKKEN
OM 'T VOLGENDE DORP TE VERKENNEN.
Als een afscheidsgebaar schopte hij de as van het vuur in Yesjoea's gezicht & beschuldigde hem ervan dat hij het 's nàchts had laten uitgaan.
Ze zei:
"WAAROM LACH JE? HIJ MAAKT EEN SLAVIN VAN JE!"
'Zou ik dan ÒNGELÙKKIG moeten zijn?'
antwoordde Yesj.
'Als vrouwenwerk tot wanhoop zou leiden, zou de halve wereld wanhopen!' Hij knielde in 't stof om de dekens op te vouwen & hun reiskeuken aan potten & kruiken bij elkaar te binden.
Mir schopte gefrustreerd de potten uit z'n handen & schreeuwde:
"Vertel me wat er aan de hand is, want anders ga ÌK ervandoor! Ik ben LÍEVER weer 'n HÓER dan dat ik moet blijven toekijken hoe híj jóu behàndelt!"
Zwijgend verzamelde Yesh de potten. Één was er tegen 'n rots gekomen & gebroken. Hij staarde naar de scherven. 'Je kunt ze breken met 'n ijzeren staaf, ze stukslaan als 'n aarden pot,' mompelde hij.
"MOMPEL NIET ZO," mopperde Miryam. Ze voelde dat ze weer kalmer werd & ging naast hem zitten. 'Ik mompelde niet. Ik heb je iets uitgelegd, precies wat jij wilde...... Herkende je wat ik zei?'
Mir stak haar kin vooruit. "IK BEN NIET DÒM, OOK AL WÉÉT IK NIET ZOVEEL ALS 'N MÀN!" En ze citeerde uit dezelfde psalm: "TÓÓN DE HÉÉR JOUW ONTZÀG, BRENG HÈM BEVEND JE HÙLDE!"
Ze schudde haar hoofd. "IS DÀT WAT JÍJ DÓET? DIEN JE JUDAS OMDAT JE BÀNG BENT?"
'Hebben de joden al niet generatie op generatie dé HÉÉR òp díe maníer gedíend? En wat hééft het ze opgeleverd? Méér líjden, méér stràf! Wíj zíjn de kìnderen van de àngst, behàlve als er 'n ràmp gebeurt want dàn wordt die àngst dóódsangst!'
"Maar jij hebt de KRÀCHT gekregen om dat te veranderen. Je hoeft maar iemand áán te raken. Ik heb het gezíen!"
Miryam wìlde de hànden van Yehosjoea pàkken òm háár woorden KRÀCHT bij te zetten, maar ze dùrfde níet. Hij was niet meer de man die zíj DÀCHT te kennen!

?
10 sep 2020 - bewerkt op 13 sep 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 78 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende