38827vdc52 Er was veel om diep verdriet ~~~~~~~~~~

OVER TE HEBBEN...
BINNEN HET HEILIGE DER HEILIGEN STOND
EEN GOUDEN OLIELAMP ALS VERVANGING VOOR DE DUIZELINGWEKKENDE
VOORRAAD AAN GOUD DIE NOG VEEL VROEGER DE TEMPEL VULDE VAN SJLOMO?
ER WAS EEN ONBESCHRIJFLIJKE RAMP GEBEURD. BABYLONISCHE INDRINGERS HADDEN DE TEMPEL VEROVERD! Om de geest van de joden te breken plunderden ze en smeten alles wat heilig was kapot! Er was geen gouden ark van het verbond meer, geen manna meer dat G d miraculeus verschaft had toen zijn kinderen veertig jaar met Mosjeh in de Woestijn rondgezworven hadden.
Het joodse volk, tòch al geen groot volk, werd bijna uitgeroeid en wie toen toch nog resteerde werd in ballingschap meegenomen naar Babylon. Na jaren gevangenschap mochten de joden de lange tocht naar huis weer afleggen. Maar het eerste wat iedere jood deed die deze tocht overleefde was meewerken om de Tempel te herbouwen. Het was moeilijk om hun offers te vergeten, zèlfs al was het
500 jaar geleden. Yesj kreeg op deze heilige plek steeds minder zìn ìn hùn plàn, maar bij Yuda riep
de zelfde plek enkel verachting op.
Hij schopte een jongen opzij die wanhopig probeerde om de twee schapen in bedwang te houden die zijn vader meegenomen had om te offeren. De dieren waren totaal in paniek en probeerden te ontsnappen. De grond lag vol met uitwerpselen van schapen en koeien.
¨WAT VOOR SOORT VOLK ZIJN WE? KIJK TOCH EENS NAAR HEN! ZE LOPEN DOOR HET VUIL OM BIJ HET ALTAAR TE KOMEN. DAT IS HÙN PÀD VAN REINIGING,¨ zei Yud boos.
Hij nam Yesj bij de arm.
Het was tijd om op verkenning te gaan.
04 jul 2020 - bewerkt op 09 jul 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 78 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende