38663GaVi50 Maar waren ´t de groter/intelligenter

HERSENEN
DIE ONS IN STAAT STELDEN OM VUUR TE MAKEN,
OF LEIDDE VUUR MAKEN ERTOE DAT ONZE HERSENEN
GROTER EN INTELLIGENTER WERDEN? ZEKER ALLEBEI: IN EEN HONDERDDUIZENDEN JAREN DUREND EVOLUTIONAIR FEEDBACKPROCES WAARVAN ONZE VERSCHILLENDE ONDERDELEN ELKAAR VERSTERKTEN, RAAKTEN OOK ONZE GENEN, CULTUUR & OMGEVING ALLE DRIE OP ELKAAR AFGESTEMD!

Zoals de Grieken zich realiseerden, verschafte ´t Vuur ons als ´t ware ´goddelijke macht´ óver de natuur, & zó werden de hominiden ook vaak dé landschapsarchitecten van hun omgeving... Ze gebruikten de energie die ´t vuur hen verschafte om de herbivoren waarmee ze zich voedden van betere weidegronden te voorzien, en schiepen ecosystemen die naar zij meenden beter aansloten op en bij hun behoeften & hun levenskansen allengs vergrootten?!
Zó´n buitengewoon domesticatieproces zou uiteindelijk leiden tot meer gecultiveerde planten- & dieren-soorten, ´t scheppen van kunstmatig leven èn onze bedàchte landschappen die zó ònnatúúrlijk zijn dàt ze uitsluitend toegankelijk zijn met o.a. ¨virtual-realityhelmen¨, ¨implantaten¨ & artificiële ¨ledematen¨...

Met andere woorden, ook onze voorouders construeerden al omgevingen die ertoe leidden dat ze zich zo nu voortaan al steeds meer op ¨HUN CULTUUR¨ gingen verlaten ~ HOE MEER WE IN STAAT BLEKEN TE ZIJN ÒM ÒNZE OMGEVING {EN DIE VAN ONZE KINDEREN} TE CONTROLEREN & TE BLIJVEN REGULEREN, DES TE GROTER OOK HET VOORDEEL DAT HET VERMEENDE DOORGEVEN VAN CULTURELE INFORMATIE AAN VOLGENDE GENERATIES OPLEVERDE?
WE WAREN ONSZELF AAN HET ´HERSCHEPPEN´!
Grootste winst: mogelijke individuele autonomie...
Grootste eventuele ná-deel:
hersenspoelende dictatoren
zoals de Napoleones Buonapartes,
J. Stalins, A.S. Hitlers, H. Himmlers, Hessen & de talloze latere Mao´s,
Vlad Poetins, Dutertes, dj TRUMPS, Gekke Geertjes, Cherrycadetjes
& allerlei andere min of meer locale versies van koningen,
keizers, vadertjes, führers, genocidale opperhoofden,
discjockeydonkeys & partypuppets met
hun uniformen, vetleren
medailles ÈN
toverstokjes.

OK!
28 mei 2020 - bewerkt op 30 mei 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 78 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende