365 dni/365 days film

Pas op, spoilers.

Qua boeken lees ik best veel romance/erotica (oké, goed, toegegeven, ik heb sinds de Corona-uitbraak amper gelezen) en toen ik in verschillende Facebookgroepen hoorde dat er een erotische film op Netflix stond die echt waanzinnig zou moeten zijn, werd ik nieuwsgierig. Hij zou stukken beter zijn dan 50 shades of grey, eentje die ik - vanwege de fragmenten die ik al las - bewust nooit heb gezien of gelezen.

Mijn vriend beveelt mij vaak allerlei romantische films aan die ik moet kijken, dus hij had er geen enkel probleem mee om samen deze film te kijken. En dus zaten we van de week samen naar 365 DNI te kijken.

Voor mensen die hem nog niet kennen of er nog niets over hebben gehoord: een Poolse businessdame wordt ontvoerd door een Italiaanse maffiadude en hij houdt haar 365 dagen gevangen en beweert dat ze daarna niet eens meer naar huis wil gaan, omdat ze dan verliefd op hem is geworden. Is ze niet verliefd? Dan laat hij haar gaan.

Erotica-boeken bevatten vaak problematische relaties, en deze film had precies hetzelfde probleem. Het hele 'Ik kidnap je, tot je verliefd op me wordt' is ziekmakend, maar wordt ontzettend geromantiseerd. Niks creepy's aan hoor, nee, vooral heel sexy en opwindend.
Gelukkig praat de woest aantrekkelijke Italiaan zijn gedrag goed: 'Ik doe niets met je, zonder je toestemming.'
Terwijl hij dat zegt, zit hij haar aan tepel. En de keren daarna vraagt hij eveneens niets, maar grijpt hij haar bij haar keel of zit hij aan haar borsten.

Weet je, hij bedoelt het allemaal goed, neemt haar mee shoppen. En hij is knap. Dus dan mag het wel. Dan is het goed te praten.

En wanneer hij haar vanaf een boot op zee in het water duwt en er vervolgens achteraan duikt, is hij natuurlijk de reddende engel. 'Gelukkig was ik in de buurt,' zegt hij tegen haar, wanneer ze weer bijkomt.
Ja... Gelukkig maar. Anders zou ze niet eens in het water gevallen zijn, en dan viel een belangrijk plotelement volledig 'in het water'.

Maar, wanneer hij aangeeft dat zij hem moet leren om zachtaardig te zijn, slaat ze om. Volledig. Geen twijfel, ze wil hem. Opgesloten zitten? Nou en! Hij is stiekem toch heel erg zachtaardig.En hij koopt kleding voor haar.

Ze worden verliefd en houden van elkaar. Want, money buys you love. Wanneer je als man genoeg sexy outfits kan kopen voor je vriendin, dan volgt liefde vanzelf.

Het einde is dramatisch. Zij komt te overlijden. Hoe? Tja, het zou de spanning weghalen als dat duidelijk zou worden. Maar het is waarschijnlijk zijn ex geweest, die haar wil vermoorden. Of haar ex, die zelf talloze keren vreemd is gegaan.
Gelukkig maar dat de assistent van de knappe Massimo het al weet, wanneer Massimo haar aan de telefoon heeft en opeens geen respons meer krijgt. Van wie hij het gehoord heeft? Ook dat kunnen we beter niet vertellen. Zo is de film tenminste nog een beetje mysterieus en dat is belangrijk.


Ja.
Mijn vriend en ik zijn dolblij dat we dit fantastische, romantische verhaal hebben mogen zien. Man... we zouden het maar gemist hebben.

5 sterren!
17 jun 2020 - 309x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende