29 april 2019, maandag. Kortzichtig en bubbeltjes.

- Het is een rustige week geweest. Mijn zoon is terug van Barcelona. Ze zijn kampioen geworden en hebben het ontzettend naar hun zin gehad, maar hij was blij om weer thuis te zijn. Om half 10 smorgens was hij thuis en is rechtstreeks naar zijn bed gegaan. Hij heeft tijdens de busreis van 16 uur 1 uurtje geslapen. Om 3 uur smiddags heb ik hem wakker gemaakt.

- Nadat ik het drukverband van mijn hand heb gehaald merkte ik dat mijn hand nog niet kon belasten. Heb dus weinig gedaan. Beetje tv gekeken en boeken gelezen. Mijn vrouw moest nu alles doen; schoonmaken, koken, afwassen, mijn vlees snijden en op het begin zelfs mijn sokken aandoen. Ik hielp waar ik kon, maar met 1 hand blijft het lastig. Gelukkig geneest het snel en goed en kan ik nu bijna alles weer doen. Gisteren ook weer voor het eerst sinds operatie met de auto gereden. Dat lukt, maar moet wel oppassen dat het stuur niet tegen de hechtingen komt. Dat veroorzaakt een pijnscheut. Ik rij nu dus alleen als het strikt noodzakelijk is. Gelukkig kan ik alles op de fiets doen.

- Heb contact gehad met het uitzendbureau. Ik vroeg voor omscholing, want werken in fabrieken zie ik niet meer zitten. Ook moet ik rekening beginnen houden met mijn rug en wil lichter werk gaan doen. Ze zeiden dat ik wel een online cursusje via hun kon doen want met mijn mavo (vmbo) diploma kon ik hooguit parkeerwachter worden. Ik vond dat beledigend en erg kortzichtig. Van hun hoef ik dus niet veel meer te verwachten. Mijn contract van 24 uur met het uzb loopt tot 25 augustus. Gezien de staat van mijn rug verwacht ik niet dat het nog verlengd wordt. Ik ben aan het rondkijken en heb 2 sollicitaties lopen.

- Ik ben zo blij dat ik aan de kust ben geboren en getogen en er terug ben gekomen. Vanmorgen een heerlijke wandeling gemaakt met de hond over strand. Windstil, zonnetje, de zilte lucht en enkel mensen met honden tegen gekomen. Op een bijna verlaten strand zijn alle mensen vriendelijk. Heerlijk.

- Vandaag trainen de jongens niet ivm vakantie. Morgen beginnen ze weer en heb dus in de middag in ieder geval iets te doen. Woensdag een oefenwedstrijd tegen excelsior en zaterdag weer competitie. Ik ga natuurlijk naar mijn moeder en donderdag naar de fysio voor mijn rug. Hoop dat ik snel weer kan beginnen met sporten. Sporten is voor mij thuis op de cross trainer. Een goede cardiotraining die ik graag wil volhouden. Sporten als voetbal, badminton of met de gewichten in de sportschool is voor mij niet meer weggelegd.
Ook wordt het dat tijd dat ik weer kan gaan werken. Ik kan niet terug naar het bedrijf waar ik laatst (via het uzb) werkte als reachtruck chauffeur. Ze zitten midden in het seizoen en hebben ondertussen iemand anders gevonden. En eerlijk gezegd vind ik het niet zo erg, want ik heb weinig zin om nog in 1 of andere stinkfabriek te gaan werken. Mijn 2 sollicitaties zijn in een verzorgingstehuis. Nutteloos werk wil ik niet meer en ik hoop dat ik in dit werk voldoening kan vinden. Natuurlijk moet ik eerst aangenomen worden. Want wie wil er een 50 jarige met rugproblemen aannemen?

- Ik ben nog steeds alcohol vrij. 7 dagen nu. Gisteren wezen eten bij vrienden en ze trokken als aperitief een fles cava open. Dat was de enige keer dat ik even heb getwijfeld, maar heb gewoon geproost met bubbeltjes water van de sodastream. Tijdens het eten alcoholvrije biertjes gedronken. In de 2 maanden dat ik thuis ben, ben ik bijna 5 kilo aangekomen. Ik ben 1m90 dus het valt nog niet echt op, maar heb wel een aardige pens nu. Daar wil ik vanaf. Ik ben gestopt met tussendoortjes eten. Zien hoe lang ik het vol houd.
29 apr 2019 - bewerkt op 29 apr 2019 - 229x gelezen
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 51 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende