26 maart 2020, donderdag. Hartaanval.

- Ik heb een neefje in Duitsland. Hij is 45, maar voor mij blijft hij altijd mijn neefje. Ik ben 7 jaar ouder dan hem en ik ben altijd de coole oudere neef geweest. Hij keek een beetje tegen mij op, was zijn voorbeeld. Eerlijk gezegd weet ik niet waarom, want hij is (beroepsmatig) een stuk beter terecht gekomen dan ik. Hij is architect, ik ben schoonmaker. We hadden wel dezelfde interesses; bier en muziek en hadden dezelfde soort humor. We hebben altijd veel plezier gehad, zeker toen ik op mijn eigen ging wonen. Toen hij studeerde kwam hij in zijn vakanties altijd naar nederland. Zijn ouders hadden een sta caravan op een camping niet ver van mijn woonplaats en altijd kwamen hij, zijn broer en mijn zusje (die met mijn moeder op dezelfde camping stond) bij mij langs. Biertje drinken, muziek, sigaretje. Ook samen naar de kroeg, altijd gezellig. Toen ik zelf een kroeg had in België zijn ze ook vaak langs geweest en toen ik een jaar in Frankrijk zat, kwam hij met mijn zusje en mijn broer bij mij en mijn vriendin op vakantie. Nu zie ik ze niet meer zo vaak. Ieder zijn eigen weg he. Mijn neefjes zijn beide architect, vrouw, kinderen. Toen mijn zusje is overleden (die hun leeftijd heeft en erg close waren) was het moeilijker voor hun om naar nederland te komen. Snap ik. Nu zie ik ze eens in de paar jaar.

Vandaag hoorde ik dat hij een hartaanval heeft gehad. In december al, maar ze zijn er pas onlangs, na een hoop onderzoeken achter gekomen. Bleek dat 1 ader helemaal verstopt zat en 2 aders 50% verstopt. Hij is direct geopereerd en ik heb direct contact met hem opgenomen. Hij heeft een bypass operatie gehad. Op zijn 45e. Dat is toch even schrikken. Het is een familietrekje, een te hoge bloeddruk/cholesterol en verstopte aderen. Mijn opa is er aan overleden en mijn tante, mijn moeder, een oom, mijn broer en ik slikken er pillen voor. Ik laat mijn bloed 1x per jaar controleren, maar nu is het een jaar of 4 geleden. Na de corona ellende laat ik direct weer mijn bloed prikken.

- Over corona gesproken; bij mijn vrouw in de organisatie zijn er nu 3 bevestigde gevallen en bij mij op het werk zijn er 3 bewoners en 1 collega met koorts, maar worden niet getest. Ik vraag mij nu niet af of ik het krijg, maar wanneer. Ik heb er alle vertrouwen in dat wanneer ik het krijg ik sterk genoeg ben om mij er door heen te slaan.

- Over sterk gesproken; maandag door mijn rug gegaan, maar wel door gewerkt met paracetamol en propranolol (bèta blokker die ik nog heb van vorig jaar (zorgt voor meer ontspanning in mijn hersens, dus ook in mijn lijf)). Het gaat nu al weer stukken beter, maar moet voorzichtig blijven.

- Deze week nog geen alcohol gedronken.
26 mrt 2020
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 52 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende