23 feb 2020, zondag. Een ode aan de vrouw en dag 1

- Gisteren voor het eerst in tijden geen druppel alcohol gedronken. Moest niet werken en er was ook geen voetbal. Mijn vrouw had avonddienst en hebben daarom 's middags warm gegeten, net als vandaag. En dan is het toch vreemd, ook al is het nog maar 11 uur, om tijdens het koken geen alcohol te nuttigen. Het leek wel of ik niet kon koken zonder alcohol te drinken. Een lekker aperitiefje, een wijntje of gewoon een flesje bier hoorde er gewoon bij. Je reinste flauwekul natuurlijk, (net als dat voetbal kijken en een biertje onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden) het is een gewoonte, meer niet. Een lekkere, dat dan weer wel.

- Gisteren boodschap gedaan met mijn vrouw en beetje tv gekeken met haar, voor ze ging werken. Daarna 'peaky blinders' beginnen kijken en broodjes knakworst gegeten met mijn zoon. 'S avonds veel getekend en nog een film gekeken. En toen kreeg ik zin in alcohol. Er stond wijn en whisky, maar gelukkig had ik alcoholvrije Heineken in huis gehaald. Prima biertje.
Geen dipje gehad en was zelfs nog aan het tekenen toen mijn vrouw om 23u45 weer thuis was. In bed ook nog gelezen, prima geslapen en uitgerust om 8 uur opgestaan. Wat een verschil. Nu volhouden.

'Achter elke succesvolle man staat een vrouw (genaamd (groot)moeder).'

-Ik wil mij zelf niet succesvol noemen, maar het zijn wel de vrouwen die er voor gezorgd hebben dat ik niet totaal ben afgegleden. Toen ik pas op mijzelf woonde en proefde van allerhande chemische substanties, had ik uiteraard geen geld om goed voor mij zelf te zorgen. Zo nu en dan als ik terug strompelde van de kroeg, stond mijn keuken plots vol met boodschappen. Mijn moeder en mijn oma hadden dan weer eens boodschappen voor mij gedaan. Ook schoven ze af en toe wat geld door. Mijn oma leeft niet meer en mijn moeder heeft Alzheimer, dus bedanken kan ik ze niet meer, maar vanuit de grond van mijn hart ben ik ze dankbaar. Mijn moeder heeft uiteraard veel meer voor mij gedaan. Een van die dingen is dat ze op het punt stond om mij naar een kostschool te sturen. Ik was volledig van het padje af, spijbelde veel (dat kon nog makkelijk in de jaren 80), begon met drinken en was totaal onhandelbaar. Gelukkig heeft ze dit niet gedaan. In plaats daar van stuurde ze mij naar mijn tante die in een andere provincie woont. Daar kwam ik tot rust, mede omdat ik dan niet hoefde te dealen met mijn stiefvader, waar ik dagelijks ruzie mee had. Dus ook mijn tante (en mijn oom) ben ik zeer dankbaar.

-Dan was er mijn ex waardoor ik ben gestopt met de heroïne en dan is er nu mijn vrouw waar ik al 21 jaar gelukkig mee ben. Zonder haar zou mijn leven er heel anders uit zien. Dankzij haar kreeg ik weer regelmaat en rust in mijn leven en begon weer gezonder te leven, hoewel we samen een stevig potje hebben weg gedronken.

-De vrouwen in mijn leven zijn erg belangrijk geweest, en nog steeds. Er zijn uiteraard altijd uitzonderingen, maar welke man kan zonder een goede vrouw? Zonder jullie zou de wereld al lang zijn vergaan.

-Hoera, applaus en bedankt, vanuit de diepste krochten van mijn hart.

23 feb 2020 - bewerkt op 23 feb 2020 - 227x gelezen
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 52 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende