20 mrt 2020, vrijdag. Lang leve de saamhorigheid.

- Eigenlijk was ik van plan om niks over corona te schrijven, maar dat is gewoon onmogelijk. Iedereen zijn leven is op zijn kop gezet door dit virus. Geen scholen, geen restaurants, kroegen, winkels gaan dicht. Bij ons was de weekmarkt er wel vandaag, maar alles onder strikte maatregelen. We worden geleefd deze dagen. Mijn vrouw en ik werken allebei in de zorg, dus verandert er niet zo veel, behalve dan dat mijn vrouw meer uren moet werken vanwege de zieken en ik moet meer werk stoppen in dezelfde uren omdat de toiletten een extra ronde moet worden gedaan en alle contactpunten 2x per dag moeten worden ontsmet. En dat zijn er nogal wat; alle liftknopjes, deurkrukken, leuningen, toetsenborden, kranen enz. enz.
Het werk is een stuk pittiger geworden. Het is ook saaier, ondanks het vele werk, want er zijn geen activiteiten meer en bezoek is ook verboden. Het is een dooie boel geworden. Maar helaas wel noodzakelijk.

- 'Ieder nadeel heeft zijn voordeel', zei een wijs man eens. Met het corona virus komt ook de saamhorigheid terug. Met zijn allen zingen vanaf een balkon, klappen voor de zorgmedewerkers, 'you'll never walk alone' op 153 radiostations tegelijk. Ik zie ineens weer ouders met hun kinderen wandelen, de bordspelletjes worden weer van zolder gehaald, en zo zijn er talloze voorbeelden.
Helaas komt ook het slechtste in de mens naar boven. Belangrijke spullen voor de zorg worden aangeboden tegen woekerprijzen, er wordt ingebroken om mondkapjes en ontsmettingsalcohol te stelen en mensen gaan hamsteren. Een paar collega's van mij, jonge moeders, vertelden dat er in de hele stad geen babyvoeding meer te krijgen was. Op zo'n moment schaam ik mij voor de mens. Misschien ben ik naïef, maar ik kan met alle wil van de wereld niet begrijpen waarom een mens zo'n asociaal gedrag vertoont terwijl iedereen elkaar nodig heeft en elkaar moet steunen en helpen. Gelukkig zijn er nog steeds meer goede dan slechte mensen, hoewel dat soms moeilijk te zien is.

-De mens is mooi, slim, interessant, sociaal, asociaal, dom, simpel, goed, slecht, intelligent en in staat tot grootse dingen, maar de mensheid, dat heeft ze meermaals bewezen, is ronduit achterlijk.

- Vorige week half flesje wijn gedronken en ik lag om 8 uur op de bank te slapen. Gisteren 3 blikjes bier gedronken, om half 8 lag ik op de bank te ronken en beide keren om half 10 in bed terwijl ik er pas om 7 uur uit moet. Volgens mij wil mijn lichaam me iets vertellen. Vanaf nu enkel nog alcoholvrij bier. En natuurlijk mijn borrel whiskey. Maximaal 1 per dag.

-Met mijn rug gaat het goed. Vorige week 1 dag last. Dat was het.
20 mrt 2020 - bewerkt op 20 mrt 2020 - 338x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 52 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende