15jan23 Uitslapen en detox: conclusie.

Iedere dag staat mijn wekker. Ergens tussen 6 en 7. En iedere dag kost het moeite om uit mijn bed te komen. Als ik eenmaal op mijn fiets zit richting werk ben ik klaarwakker, maar het uit bed komen ritueel is altijd een drama. Ik laat mijn wekker zeker drie keer afgaan voor ik er daadwerkelijk uit stap. En dan komt het andere ritueel; aankleden, tanden poetsen, kat en hond eten geven, 5 of 6 keer de deur opendoen voor diezelfde kat en hond want smorgens zijn het net jojo's. Dan zelf eten, tas inpakken, jas aan en op de fiets richting werk. En dan komen zaterdag en zondag; 2 dagen om heerlijk uit te slapen. En dan lukt het niet. En wanneer ben ik dan wakker? Juist, tussen 6 en 7. En aangezien ik dan niet naar mijn werk hoef te gaan en dus ook geen rituelen heb in de ochtend kost het me ook geen moeite om op te staan. Het is dat je dan echt oud ben, maar pensioen zou echt mijn ding zijn. Geen rituelen en van verveling heb ik geen last. Conclusie is dus dat ik geen hekel heb aan mijn werk, maar wel aan de rituelen die daar aan vooraf gaan.
Hier volgt nog een conclusie:

Detox challenge.

Een weekje zonder alcohol, vlees, koffie, suikers, pasta, aardappels en witte rijst. Weinig koolhydraten, veel groente en eieren en detox drankjes met citroenen. Mijn vrouw en ik hebben elkaar hier in gesteund en ik kan wel zeggen dat het een geslaagde week is geweest. Het eten was, op 1 gerecht na erg lekker. De Detox drankjes waren goed te doen en ik had zo goed als geen behoefte om tussendoor te snaaien en als ik dat wel had, pakte ik ofwel rauwkost (tomaat, wortel, paprika) ofwel een handje ongebrande, ongezouten noten. Ook op mijn werk geen koekje genomen bij de thee in de pauzes. Ik was na 2 dagen van mijn verkoudheid af, had meer energie en sliep beter. En ik ben 2,3 kilo afgevallen. Niet slecht in 7 dagen tijd.

Gisteren zijn we naar onze zoon geweest, die 150 kilometer verder woont, daar studeert en in een studiootje woont. Ik heb daar lekker gekookt voor ons drieen en mijn vrouw heeft zijn afwas, was en strijk gedaan terwijl mijn zoon en ik een potje stratego hebben gespeeld. Ik heb 2x verloren. Toen we weer thuis waren hadden we geen zin meer om uitgebreid met eten bezig te zijn. Snel wat aardappeltjes gebakken en een paar frikandellen in de airfryer. We vonden dat dat wel kon na zo'n weekje. We hebben ook nog een paar glaasjes rode wijn gedronken.
Vanaf vandaag gaan we weer door met het koolhydraat arme eten, want we willen nog iets meer afvallen, maar vooral gezond oud worden. Maar we zijn geen monniken en genieten graag van het leven en drinken daar graag een biertje, wijntje of borrel bij. We gaan hier dus een mooie balans in zoeken.
15 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende