15 apr 2020, woensdag. Er verandert geen ene klote

-Vijf dagen vrij geweest.

-Samen met mijn vrouw de tuin volledig omgegooid. Gras weg (op een stukje na voor de hond), grindpad gelegd, tuin ingezaaid met bloemen en bollen en met mijn maat een overkapping gezet. Ondanks de kut corona een heerlijk lang, maar vermoeiend weekend gehad.
Mijn rug heeft het niet altijd gehouden, maar niks onoverkomelijks. Flink ingesmeerd met toco-tholin en de volgende dag weer aan het werk.

-Het is officieel; ik heb een contract getekend voor onbepaalde tijd. Ben er erg blij mee en had een jaar geleden niet gedacht dat ik ooit nog een vast contract zou tekenen. Toch gelukt. Op mijn 51e. Zo zie je maar: Als je wil werken is er altijd iets te vinden. Als je maar niet te kieskeurig bent.

-Mijn vrouw heeft 10 dagen vrij gehad. Het was nodig. Veel collega's zijn ziek en ze heeft meer dan genoeg over gewerkt. Bij haar op de locatie nog geen corona, bij mij ook niet en op de locatie van mijn moeder, die ik nu 4 weken niet heb gezien, 1 man met corona. Het was gelukkig niet op de woning waar zij woont. Mijn moeder is een stuk rustiger sinds er geen bezoek meer mag komen op de gesloten afdeling. Ze krijgt minder prikkels en is zo een stuk aangenamer voor het personeel.

- Mijn zoon zit steeds meer op zijn kamer. Hij mist voetbal, vrienden en school (wat hij overigens nooit zal toegeven). Hij moet van ons om 9 uur uit bed. Doet zijn huiswerk, loopt met de hond en gaat terug naar zijn kamer. We moeten hem iedere dag aansporen om te gaan sporten of ons te helpen met de huishouding of iets dergelijks.

- Ik merk dat er veel mensen sjagrijniger worden, bv in de supermarkt. Aan de andere kant zie je gelukkig ook een hoop mensen hulpvaardig(er) zijn. Maw: er verandert geen ene klote. En als al de ellende voorbij is, ben ik er van overtuigd dat we 'gewoon' weer doorgaan als vanouds. We verkloten de planeet verder in ongekend tempo en de mensheid wordt asocialer en we gunnen elkaar het licht in de ogen niet. En ja, ik weet dat er veel positieve dingen zijn en gebeuren en ik ben er ook van overtuigd dat er meer goede dan slechte mensen zijn. Maar zolang er mensen zoals Trump aan de macht zijn, komt het niet goed met de mensheid. Zoals ik al eerder heb gezegd;
De mensheid is ronduit achterlijk. En dat gaat nooit veranderen.
15 apr 2020 - bewerkt op 15 apr 2020 -
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 52 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende