14 mei 2020, donderdag. Zere voeten en ramen en zo

- Ik ben blij dat de maatregelen tegen corona zijn versoepeld. Kan ik eindelijk weer naar de podo. Ik loop op steunzolen en ze zijn aan vervanging toe. Kreeg weer last van mijn rug en verrek iedere avond van de pijn in mijn voeten. Ben gisteren geweest en kan over 2 weken mijn nieuwe zolen ophalen. Kosten 255€. Dat is wel inclusief consult en controle. De verzekering betaald 125€, blijft er 130€ over voor mij. Ze zijn iedere cent dubbel en dwars waard.

- Vorige week een raamgesprek gehad met mijn moeder. Ze zit op een gesloten afdeling vanwege Alzheimer en mag haar uiteraard niet bezoeken. Het is nu zo geregeld dat ik buiten en zij binnen zit met allebei een microfoon en een speaker. Het was lastig. De speaker stond naast haar en ze keek iedere keer daar naar waar het geluid vandaan kwam. Ze herkende mijn zoon eerst niet en ze snapte niet dat we achter een raam zaten. Een gesprek met haar is al moeilijk en zo helemaal. Gelukkig was mijn vrouw er ook bij; zij kan het gesprek beter gaande houden dan ik.

- Mijn zoon mag weer trainen. Met de helft van het team en met gepaste afstand. Hij zit op een voetbal opleiding en krijgt ieder jaar te horen of hij mag blijven. Hij heeft zijn gesprek gehad (online uiteraard) en hij mag niet alleen blijven, maar hij mag ook naar een hoger elftal. Hij gaat nu naar o17 ipv o16. Volgend seizoen dus tegen een jaar ouder voetballen op het hoogste amateur niveau. Hij wordt in de gaten gehouden door tenminste 1 profclub, dus hij zal extra, extra zijn best moeten doen om op te vallen. Fanatiek als hij is zal dat geen probleem zijn. Nu nog een uitnodiging. Op school gaat het goed; hij heeft zo goed als geen online les en de paar toetsen die hij krijgt gaan goed. Vandaag een 10 voor een luistertoets Engels. Als beloning hoefde hij dit keer niet helpen de keuken op te ruimen. Hij accepteerde het met een grote glimlach; meer tijd voor de PlayStation.
Overgaan doet hij zeker. Van gymnasium 4 naar 5.

- Omdat de vakantie naar de Ardeche is gecancelled hebben we maar nieuwe meubels gekocht. De oude hadden we al 20 jaar, dus het mocht een keer. Vorig jaar een nieuwe bank gekocht. Nu een nieuwe tafel, stoelen, kast en dressoir. Ook wil mijn vrouw een nieuw kleurtje op de muur. Vorig jaar de badkamer volledig vernieuwd, vorige maand de tuin, inclusief een overkapping en nu dus de woonkamer. Ben blij als het allemaal gedaan is.

- Straks Fox Sports weer terug zetten op tv. Zaterdag begint de Duitse competitie weer. Ik snak naar een potje voetbal, ook al is het zonder publiek. Voetbal is niet zo belangrijk gezien in het licht van al het andere, maar het is een groot deel van mijn leven en ben blij dat het terug komt. Zouden ze in Nederland ook moeten doen.

- Mijn vrouw werkt steeds meer. Haar collega(s) zijn steeds vaker ziek. Al haar overuren krijgt ze tijd voor tijd. Ze heeft 3 weken zomervakantie en 1 week in oktober. Buiten deze kan ze dit jaar nog 5 weken vakantie nemen. Ik heb dezelfde vakanties als haar. Ik heb nog 17 uur over.

- Op mijn werk is het saai. Nog steeds geen activiteiten, dus weinig werk. Enkel schoonmaken. Het is even niet anders. Mijn leidinggevende belde mij vandaag (hij zit op een andere locatie en mag andere locaties niet in) en vroeg hoe het gaat met mijn collega. Ze hebben wederom een gesprek met haar ivm 'het traject'. Dat betekent dat ze gesprekken met haar voeren over haar werk, collegialiteit, teamgevoel enz. Ik heb het verteld zoals het is; het is waarschijnlijk geen fijn gesprek geweest.
De leidinggevende heeft ook gezegd dat we uren kunnen opnemen zoveel als we willen. Volgende week vakantie. Dat wordt dus schilderen.
14 mei 2020 - bewerkt op 14 mei 2020 - 293x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 52 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende