12jan23 Mobielloos en detox dag 6.

Vorige week was een collega haar mobieltje vergeten. Ze had haar echtgenoot gebeld om te vragen of hij haar smartphone even kon brengen. Dat zag hij niet zitten en zodoende zat zij een dag zonder. Strontchagrijnig was ze, verveeld, wist niet wat ze moest doen. Ze werkt in de brasserie en smiddags is er niet zoveel werk. Ze zat aan tafel, wachtend op een klant. In een klein verzorgingstehuis (62 kamers, waarvan 23 kamers gesloten afdeling) loopt het niet zo storm met bestellingen. Kranten lezen doet ze niet en verder is er zo goed als niemand om mee te kletsen. Ze was dolblij dat ik even stopte met werken voor een bakkie. Ze vertelde me dat ze zich voelde alsof een stuk van haar leven is afgepakt.
Vandaag overkwam mij het zelfde. Telefoon vergeten. Mijn collega vroeg hoe het voelde en ik zei dat het net was of mijn arm was afgehakt. En daarna moest ik lachen, want dat was natuurlijk een leugen. Ik miste mijn telefoon absoluut niet, het was eigenlijk een opluchting. Niet constant naar mijn smartwatch kijken bij ieder trillinkje. Het enige nadeel is dat ik mijn telefoon nodig heb om te kunnen inloggen in het systeem van de stichting waar ik werk. Kon dus mijn e-mail niet lezen. Boeien. Morgen weer een dag.

Detox dag 6

Voorlaatste dag. Havermoutpap, smoothie en zoete aardappelpuree met gegrilde groenten. Speciaal na het werk een grilpannetje wezen kopen. Het smaakte allemaal weer prima. Vooral de gegrilde aubergine is echt gruwelijk lekker. Goed gegrild met flink wat olijfolie en gemalen zeezout......goddelijk. Wel 1 glaasje wijn gedronken tijdens het eten. En een borreltje whiskey tijdens het koken. Het leven moet natuurlijk wel leuk blijven he. Morgen dus laatste dag van deze challenge. Dan ook de conclusie. Het zal een positieve zijn.
12 jan 2023 - bewerkt op 12 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende