11jan23 Zieke student en detox dag 5.

Mijn zoon is 17 en studeert economie op een universiteit in Nederland weg van zijn ouderlijk huis. Zodoende woont hij in een studiootje sinds augustus vorig jaar waar ze schandalig veel geld voor vragen. Mede gefinancierd door zijn opa en mijn vrouw en ik. Hij heeft groep 8 overgeslagen en is daarom een vroege student. Hij heeft het heel erg naar zijn zin. Hij is lid geworden van een voetbalvereniging, een studentenvereniging en een dispuut en haalt redelijk goede cijfers. Hij geniet met volle teugen van zijn vrijheid en het studentenleven.
Maar hij is nog maar 17. Officieel nog een kind.

Gisteravond rond een uur 7 stuurde hij een appje: 'ik denk dat ik voedselvergiftiging heb'. Ik heb hem gelijk gebeld om te vragen wat er aan de hand is. Met de speaker open vertelde hij zijn verhaal. Hij had samen met 2 dispuut vrienden gegeten. Zelf gekookt. Een wrap met groenten en kip. Toen hij thuis kwam kreeg hij koorts en moest overgeven. Zijn maatjes precies het zelfde. Mijn vrouw vertelde hem wat hij moest doen en ik vroeg hem om ons op de hoogte te houden. Vooral als het erger werd. Dat beloofde hij. Toen mijn vrouw en ik naar bed gingen, hadden we niks gehoord. Dus in de veronderstelling dat het allemaal goed ging. Toen ik de volgende dag wakker werd om 7 uur had hij 2 appjes gestuurd. Om kwart over 12. Zowel mijn vrouw als ik hadden niks gehoord. De berichtjes luidden: 'ik denk dat ik aan het ijlen ben' en 'ik denk dat ik het door heb'. Het is eerste is duidelijk, het 2e geen touw aan vast te knopen. Als je aan het ijlen bent heb je al gauw 40 graden koorts.
Normaal duurt het even voor ik wakker ben, maar nu was het alsof ik met mijn blote reet in een distel was gaan zitten zo snel als ik opstond. Gelijk gebeld en natuurlijk geen gehoor. Nog een keer bellen, nog een keer, appen, en maar weer bellen. Niks. Nu sla ik niet zo snel in paniek, maar als het om mijn zoon gaat....Aangekleed, naar beneden en nogmaals bellen, klaar om in de auto te springen om 150 kilometer te rijden ipv van naar mijn werk te fietsen. Mijn vrouw (die overigens vrij rustig was) opperde nog dat zij zou rijden en ik naar mijn werk zou gaan. Na haar migraine aanval van gisteravond was dat natuurlijk geen optie. Toen ik de sleutels van de auto zocht hoorde ik mijn vrouw roepen. Ze had hem aan de lijn. Hij had nog 38 en een half graden koorts, maar voelde zich toch beter en had niet meer moeten spugen. Ook had hij geen paracetamol genomen hoewel we dat wel duidelijk hadden gezegd. Enigszins opgelucht ben ik naar mijn werk gefietst. Kleine jongens worden groot (letterlijk, hij is 2 meter) maar soms......

Detox dag 5

Vandaag had ik veel energie, een beetje hyper zelfs. Nu weet ik niet of het door de Detox kwam of door het akkefietje met mijn zoon deze morgen.
Vanmorgen yoghurt met fruit, noten en zaden. Vanmiddag restje van groentestoofpot gegeten (was eigenlijk smoothie, maar wil geen eten weggooien). Savonds courgette lasagne. Wederom alles lekker. We missen geen vlees, aardappels, rijst, pasta. Voor het naar bed gaan weer een Detox drankje van olijfolie, rauwe eierdooiers en citroensap. Ik weet niet of het echt helpt, maar het is wel verrassend lekker. Mijn vrouw is al aardig afgevallen. Ik ga zaterdagochtend na de laatste detox dag op de weegschaal. Ben erg benieuwd.
11 jan 2023 - bewerkt op 11 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende