10jan23 hamstring, detox dag 4, migraine

Vier weken geleden onderuit gegaan met de fiets. Totaal onverwacht. Dit was nog voor dat er overal ijzel lag. Ik loop smorgens naar mijn fiets in de schuur om naar mijn werk te gaan. Fiets door de brandgang, straat op, sla een andere straat in en geen enkel probleem, nergens glad. Niet eens een beetje.Voor ik een geasfalteerde hoofdweg ging oversteken moest ik wachten op een paar passerende auto's. Ik begin met fietsen en op het midden van de weg, op het moment dat ik iets scheef ga om naar het fietspad te draaien, gebeurde het. Mijn banden glippen weg en ik val op mijn zitbot terwijl ik een spagaat uit probeer. Resultaat: een gekneusde zitbot en een opgerokken hamstring. Toch gaan werken, want het viel wel mee. De volgende dag op zaterdag, naar mijn zoon in Tilburg, voetbal kijken. De pijn was wat erger en ik sleepte een beetje met mijn linkerbeen, maar ach, ik ben toch geen watje he en ik zie mijn zoon nog steeds graag voetballen. Toen ik zondag opstond was het foute boel. Maar toch lekker eigenwijs gaan shoppen met mijn vrouw in Roosendaal. Savonds thuis krijg ik de griep er over heen en kan niet anders dan 3 drie dagen op de bank liggen. Stil liggen is natuurlijk funest voor een blessure, bewegen is altijd beter. Twee weken ziektewet, 1 week 3 uurtjes per dag, 1 week 5 uurtjes per dag en nu weer fulltime. Wel op een lager tempo dan ik normaal doe. Yup, ik word oud. 20 jaar geleden ging je 10 keer onderuit, stond je op en ging je vrolijk fluitend verder. Nu 1x vallen en gelijk een maand of 2 (gedeeltelijk) uitgeschakeld. Ouderdom komt echt met gebreken.

Detox dag 4

Vanmorgen eerst een Detox drankje met citroen. Daarna een havermout papje, smiddags een smoothie en savonds een groentestoofpot. Allemaal lekker.
Vandaag heb ik wel even vals gespeeld. Mijn vrouw kwam thuis van het werk met een zeer zware migraine. Gelukkig was ze met een vriendin mee gereden vanmorgen en kon ze worden thuis gebracht. Het was lang geleden dat ze zo'n zware aanval heeft gehad. Het was zo erg dat ze zelfs haar handen niet meer voelde. Ze heeft medicijnen genomen en kreeg haar hoofdpijn gelukkig weer redelijk snel onder controle. Vanwege dit heb ik voor haar een stuk vlees gebakken bij de groentestoofpot. En dan heb ik geen karakter genoeg om toe te kijken naar zo'n heerlijk geurend stukje vlees. En omdat ik toch al vals speelde, ook maar een borrel whiskey ingeschonken. Een Nederlandse: Millstone. Smaakte uitstekend.

Vanavond voor het eerst een lever/gal detox drankje naar binnen werken bestaande uit citroen, eierdooiers en olijfolie. Vanaf nu elke avond tot en met vrijdag. Een half uur voor het slapen gaan.
Smakelijk en slaap lekker.
10 jan 2023 - bewerkt op 10 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende