10 augustus 2020. Keto levensstijl.

Tijdje terug mijn bloed laten prikken. Ieder jaar laat ik mijn cholesterol meten. Het is altijd te hoog. Familietrekje. Dokter wilde gelijk nog meer testen. Nieren, allergieën corona. Nieren zijn ok, allergisch voor grassen in de bloei (hooikoorts, wist ik al lang), corona negatief, slechte cholesterol te hoog. Dokter wilde dat ik afspraak maakte met praktijk ondersteuning. Goed gesprek gehad. Ik slik al 10 jaar medicijnen tegen hoge cholesterol, maar nu wil zij dat ik daar vanaf ga. En dan zal ik mijn etens patroon moeten veranderen. Nu vind ik zelf dat ik behoorlijk gezond eet, maar ik moet met een aantal dingen minderen; varkensvlees, volle melk, 48+ kaas, eieren.
Ik ben 51 jaar, 1m90 en weeg 93,7 kilo. Ik ben nergens dik, behalve mijn buik. Omtrek 103 cm. Ik zie er dus lang niet slecht uit, vergelijkend met een hoop mannen van mijn leeftijd. Maar dat buikje zit me niet lekker. Het ziet er niet uit (vind ik zelf) en het kan gevaarlijk zijn.

Ik heb het er uiteraard met mijn vrouw over gehad, die wat meer thuis is in deze dingen. Zij volgt al een tijdje de keto levensstijl en is in korte tijd aardig wat afgevallen, zonder energie of de lust om verder te gaan te verliezen. Keto betekent minder koolhydraten die veel zitten in oa brood, aardappels, rijst en pasta. Ze heeft zich er nog verder in verdiept en een menu gemaakt voor 2 weken.

Ik ben een echte brood en varkensvlees eter en was nogal sceptisch. Gelukkig lust ik bijna alles en ben gek op rauwkost. We zijn nu ongeveer een week samen bezig en ik heb nog niks gegeten wat niet lekker is. Integendeel, het smaakt enorm en heb veel minder trek in tussendoortjes. Behalve 's avonds. Dan krijg ik trek, maar ook dat kan worden opgelost met koolhydraatarme snacks. Het smaakt veel lekkerder dan ons traditionele eten met aardappels en witte pasta's.

Ik ben nu 1,5 kilo kwijt en hoop dat ik het volhoud.
En minder kilo's betekent ook vaak betere cholesterol waarden. Over 2 weken ga ik weer wegen en meten en over een week of 6 moet ik weer bloed laten prikken. Ben erg benieuwd.
10 aug 2020 - bewerkt op 10 aug 2020 -
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 52 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende