1 mei 2020, vrijdag. Kleurpotlood en frustraties.

- Eén van mijn hobbies is tekenen. Met kleurpotlood en heel soms met pastelkrijt. Een jaar of 3 geleden ben ik daar mee begonnen. Eerst zo maar uit de losse pols en daarna een online cursus begonnen. Op de helft van de cursus ben ik er mee gestopt omdat ik mijn eigen ding wilde doen. Ik teken vooral dieren. Ik ben een dieren liefhebber en de keuzes in variaties, kleuren en compositie zijn oneindig. Mijn eerste echte tekening was een vlinder en na louter goede reacties heb ik besloten om dit voort te zetten. Ook omdat het mij ontspant. Ik zit in mijn hok (noem het ajb geen 'mancave'?, het is gewoon een kleine slaapkamer) waar een tekentafel staat, een werkbank, een dartbord en mijn boeken. Ik luister naar spotify of kink.fm en vergeet alles om mij heen. Om meer te leren van anderen bekijk ik regelmatig youtube en facebook filmpjes en ben lid geworden van een groep op Facebook, opgestart door een Engelse kunstenares die voornamelijk dieren met kleurpotlood tekent. Zij brengt deze tekeningen naar een nieuw level. Ze zijn werkelijk 'breathtaking'. In deze groep zitten voornamelijk amateurs zoals ik die van elkaar en van de kunstenares (die filmpjes post van technieken) willen leren.
Je kunt uiteraard ook liken en commentaar geven. En daar zit mijn frustratie. De vlinder postte ik als eerste en kreeg meer dan 50 duimpjes en hartjes. Een mooie stimulans. De tweede post was een olifant. Meer dan 150 likes. Ik voelde mij erg trots op mijn werk. Daarna werden mijn likes enkel minder. De laatste tekening die ik heb gepost: 14 likes. En dat frustreert mij omdat ik niet weet waarom. De tekening is niet veel slechter dan de olifant of de vlinder. En het frustreert mij over het feit dat de weinige likes mij frustreren. Ik weet dat er duizenden mensen zijn die beter tekenen dan mij en dat ik altijd bij de middelmaat zal blijven behoren en dat geeft niet, want het is en blijft een hobby. Maar het frustreert mij ook dat sommige tekeningen echt slechter zijn dan mijne en dat deze dan over de 100 likes krijgen.
En daarom heb ik besloten om mij terug te trekken uit deze groep. Niet uit rancune, maar uit frustratie over mijn frustratie en omdat ik de mening van mijn gezin, familie, vrienden en facebook vrienden toch belangrijker vindt. En het feit dat mijn tekeningen bij verschillende mensen aan de muur hangen en zij er nog steeds trots op zijn is meer waard dan alle likes in de wereld.
01 mei 2020 - bewerkt op 01 mei 2020 -
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 52 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende