1 april 2019, maandag. Een saaie man.

- Zaterdag voetbal. De jongens hebben wederom een slechte wedstrijd gespeeld, maar toch hadden ze de kwaliteiten om 2 doelpunten te maken en zo 3 punten binnen te slepen en de koppositie over te nemen. Volgende week spelen we thuis tegen de nummer 2. De winnaar van deze pot wordt ongetwijfeld voorjaarskampioen.

- Gisteren uiteraard ook naar Ajax - PSV gekeken. 3-1 binnen slepen met 10 man is een knappe prestatie. Wie kampioen wordt durf ik niet te zeggen.

- Mijn tekening is niet geworden wat ik wilde. De voorgrond ben ik tevreden over, maar met de achtergrond heb ik het verkloot. Ik heb dan maar het hoofd uitgeknipt en het op wit papier met een plakbandje vastgeplakt en zo diverse achtergronden geprobeerd. Op een gegeven moment was ik het zo beu dat ik het hoofd heb laten zitten met plakband, vlekken, vegen en de laatste achtergrond. Zo heb ik het ook ingelijst en het 'emoties' genoemd.

- Gisteren was mijn vader op visite. Ik heb niet zoveel met die man en zie hem 1x in de 2a3 weken, hoewel hij maar een kilometer of 2 van mij af woont. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik negen was en sindsdien eigenlijk niet heel veel contact mee. In mijn jeugd heeft hij ook werkelijk niks voor mij en mijn broer en zus gedaan. Met verjaardag en kerst kregen we geld en dat was het. Zelf ging hij 2x per jaar op vakantie, maar heeft ons nooit meegevraagd. Mijn moeder had geen geld, dus vakanties waren niet aan ons besteed. Gelukkig woon ik aan de kust, zodat ik toch ieder jaar mooie zomers had.

Als mijn vader komt, altijd op zondagmiddag, is hij er om half 3. Dan neemt hij een kopje koffie. Als ik vraag of hij nog een kopje wilt, kijkt hij eerst op zijn horloge. Na het 2e kopje drinkt hij een glaasje bier of wijn. Ieder bezoek hetzelfde. Na 10 minuten zijn we uitgeluld. Gelukkig heb ik live voetbal op tv. Hoewel hij een voetbal fan is, wilt hij enkel ajax zien. Buitenlands en/of live voetbal vindt ie maar niks. Voetbal hoor je op zondagavond om 7 uur te kijken bij studio sport. Die man is vastgeroest in zijn gewoontes. Een voorbeeld daarvan is dat hij stofzuigt op zaterdagmiddag en boodschappen doet op donderdagmiddag. En daar wordt absoluut niet van afgeweken. Maakt niet uit of het regent, stormt of 30 graden is. Zo zijn er nog genoeg voorbeelden. Een saaier mens dan mijn vader ben ik nog niet tegen gekomen. De man is 83 en hij is ondanks alles toch mijn vader, maar 1x in de 3 weken is meer dan genoeg.

- Mijn vrouw heeft vandaag haar praktijk examens voor verzorgende ig. Weet zeker dat het weer eitje wordt voor haar. Ze is blij als alles achter de rug is en ze een normaal contract krijg.
01 apr 2019 - 243x gelezen
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 51 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende