1, 2, 3 daar komt de kip

De hoogte in
Ongeveer 10 centimeter langer ben ik met mijn tweedehands hakschoenen van 4,50 bij Terres des Hommes ( nahnah ). Ik vond dat het tijd werd voor een paar hakken waar ik op kan oefenen, aangezien mijn vrouwelijkheidsgehalte soms om te janken is en ik dat stiekem wel jammer vind.

Het is ook absoluut niet zo dat ik van die lompe schoenen heb, omdat ik graag een potterige tomboy wil zijn. Nee; ik ben gewoon echt niet elegant.

En ik vertik het om mezelf belachelijk te maken met een loopje waarmee ik de indruk wek een net in haar kont genomen kip te zijn :'knipoog

1, 2, 3 daar komt HM-kip aan. Pff, ik vind het erg leuke schoentjes en ik vind ze ook mooi staan, maar ik moet nog even oefenen alvorens ik me in de buitenwereld vertoon!


Dit zijn ze dan.

Fun @ school
Zoals misschien al bekend is voor sommigen volg ik een eenjarig versneld Pedagogisch Werk traject op het ROC met mijn beste vriendin Mich.

Op school vormen we met twee andere meiden een leuk groepje. Nu kennen we elkaar nog niet zo lang natuurlijk en Mich kwam er per ongeluk tijdens een college achter dat Lotte die dag 28 was geworden.

Nou dat konden we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Tijdens de pauze van 45 minuten stapten we in het Ford K'tje van Mich en racete we naar de Albert Heijn waar we het volgende kochten:
Baco (voor Eline), Passoa Jus (voor Mich) en biologische Chardonnay voor Lotte en mij. Daarnaast kochten we een appeltaart, kaarsjes, plastic borden/vorken, een grote chocoladepaashaas en een verjaardagskaart.

Lotte was ons kwijt, aangezien we hem zonder haar gepeerd waren. We appten haar dat ze naar het speeltuintje moest komen en ze wist niet wat ze aantrof. Het viel allemaal erg in de smaak en we proostten op haar ouderdom :-)Ineens zag ik in mijn ooghoek Henk aankomen. Een sarcastische, erg leuke man die op het ROC werkt en er voor zorgt dat alles een beetje naar behoren verloopt. Nu vond ik het enigszins genant als hij ons aan zou treffen met drank (tussen de college's door) in nota bene een SPEELTUIN (speeltuin, Pedagogische opleiding, drank, volwassen vrouwen... niet erg de bedoeling I guess).

Ik gebaarde naar de meiden dat we de drank beter weg konden stoppen, om een awkward situatie te voorkomen. Inmiddels stond Henk naast ons en keek vragend naar waar we mee bezig waren.

'Happy birthday....' begon ik.
Ik werd vragend aangekeken door iedereen en Henks wenkbrauwen gingen omhoog.
'to you' vervolgde ik, nog steeds geen bijval krijgend.
'HAPPY BIRTHDAY' ging ik verder.
En gelukkig... 'TO YOU' ging iedereen in koor.

Henk feliciteerde Lotte en had toch niets door.

Heel lichtelijk aangeschoten kwamen we college binnen. We waren drie minuten te laat helaas en boden onze welgemeende excuses aan.
'HM, jij hebt vrijstelling van deze les, dus als je wilt kun je zelfstandig iets gaan doen' kreeg ik tot mijn vreugd te horen.
Triomfantelijk keek ik mijn drie klasgenoten aan en vertrok naar buiten, plofte tegen een boom aan en genoot van het zonnetje. Daarna regelde ik nog wat met mijn LB'er en toen was de les alweer afgelopen en reden we naar huis.

Functioneringsgesprek
De vorige dag had ik op mijn stageplek een functioneringsgesprek. Mijn stagebegeleidster kon geen negatief punt bedenken en zei 'de vorige stagiaires gingen aan het eind nog niet half zo goed weg, als jij NU al bent.' Ik kreeg voor de rest alleen nog maar meer positief commentaar.
Zo vond ze dat ik van aanpakken wist, veel initiatief nam, de kinderen leuk op mij reageerden, ik heel snel alles opgepakt had en dat ik me op een goede manier naar de ouders opstel!

Ze vroeg of ik nog wat wilde leren en ik gaf aan dat ik wel eens mee zou willen naar een cursus en dat vond ze een goed idee en 9 april hebben we een studiedag en ga ik mee = )

Mijn moeder als collega
Vandaag werd ik geappt door mijn stagebegeleidster; of mijn moeder 28 en 29 april voor haar kon invallen. Mijn moeder mag met haar opleiding ook dit werk doen en daarom dacht ze aan haar.

Nou, nu komt mijn moeder aanstaande maandag kennismaken en gaat ze die twee dagen dus werken. Ondanks dat ik officieel vakantie heb, werk ik dan ook gewoon en mag ik mijn moeder assisteren. Ik vind het echt heel geweldig. Hoe vaak krijg je de kans om je moeder als collega te hebben? nahnah

Ukelele
Afgelopen maandag kwam de muziekdocente (die komt 2 a 3 keer per maand) om samen met de kinderen te zingen. Het was geweldig om te zien hoe ze allemaal op haar reageerden. Ze begeleidde haar zang met een ukelele.

Mijn stagebegeleidster was meteen geïnspireerd en zei dat ze ook wel een ukelele wilde. Het schijnt dat je met een paar akkoorden al aardig wat muziek kan maken!

Nu kwam ik vandaag toevallig langs een muziekzaak en ben ik gaan informeren naar hoeveel zo'n instrument kost. De goedkoopste was 35 euro en na even te hebben gecheckt of ze hem echt wilt, heb ik het voorgeschoten en maandag neem ik hem mee en gaan we hem vast al uitproberen.

13 mrt 2014 - bewerkt op 14 dec 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van xHM
xHM, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende