menu myDiary

Gladiolen lopen Jungfrau voor wensstichting Drenth


De Gladiolen zaten begin dit jaar in een van de fameuze vergaderingen en kregen het op een gegeven moment over het feit dat het zo normaal niet is dat wij zo maar marathons kunnen lopen. Daar ontstond het idee om dan maar gelijk een van de zwaarste marathons ter wereld te gaan doen maar er ook gelijk een goed doel aan te hangen, en welke dan?? Wat is er dan mooier om het te doen voor zieke kinderen uit onze eigen regio en zo werd het dus wensstichting Drenthe!

Zeer goed voorbereid togen de Gladiolen richting Zwitserland en op zaterdag 7 september, om half negen s´ morgens was de start. Het begon rustig en vlak met een rondje door Interlaken maar daarna werd het al heuvelachtig. De verharde weg werd al snel oneffen grind(steen) paadjes, zandpaden en zelfs kluunen door een drassig weiland. Wel was de route schitterend. Grote delen liep we parallel met een wild stromende rivier. De Eerste 25 kilometers was nog redelijk te doen, met redelijk bedoel ik dan dat de beklimmingen en afdalingen nog te doen waren al dacht je op het moment voor een beklimming regelmatig “wat ben ik aan het doen!”. Maar toen ging je onder een poort door en begon de zogenaamde ‘hel van Wenger’, symbolisch liep je dus onder de poort van de hel door. Nou dat klopte aardig, al heel snel dacht je “dit is echt niet te doen”, de benen ontploften, je hoofd zei “he malloot doe eens normaal” maar de geest zei “niet zeuren maar doorgaan” en door gingen we… We gingen door met het idee in het hoofd dat we gezegend zijn dat we dit kunnen en mogen doen, met in onze gedachte de zieke kinderen die wensstichting Drenthe mooie dagen bezorgt. Want zei zouden nooit kunnen doen wat wij deden op dat moment!

Onderweg tijdens de 16 kilometer lange beklimming was het echt prachtig, we deden ons uiterste best er ook nog van de genieten. Ook beelden van hardlopers die extreem afzagen branden zich vast op ons netvlies, zo haalden we een man in die een snotterbel aan zijn neus had hangen van wel 10 cm lang en niet meer de kracht had het weg te vegen, of een andere man die niet op wilde geven maar vlak na de hulppost, achter een stapel hout, zijn maag zowat uit zijn lichaam kotste, weer even verder stortte voor onze ogen een man in elkaar die vervolgens met een brancard afgevoerd werd. Maar mooi was het, voor ons als Gladiolen een historische gebeurtenis en voor wensstichting Drenthe mooi 3600 euro opgehaald. Ieder die gedoneerd heeft hartelijk dank daarvoor.

Denkt u nu wat een prachtig organisatie dat wensstichting Drenthe, ik wil ook graag nog wat doneren!
Dat kan via: https://www.wensstichtingdrenthe.nl/help-mee

Groeten van de Gladiolen uit Erica

11 sept 2019 - 129x gelezen
Ernst
Man, 48 jaar
vorige  volgende
11 sep 2019 09:23 Gladiolen lopen Jungfrau voor wensstichting Drenth
08 jul 2017 09:21 Tijn
30 sep 2016 10:06 verslag weekend Texel Gladiolen
21 sep 2015 14:50 wat is nou tijd!
25 dec 2014 10:21 oma overleden
27 nov 2014 10:09 verslag marathon Berlijn
meer..