menu myDiary

29 mei 2019, woensdag. Vuilnisman en kampioenen.

- Als het goed gaat schrijf ik ook minder en is het ook niet meer zo interessant. Zowel voor mij als voor de lezer. Op het moment gaat het dus lekker. Ik werk veel, ben bezig met een inhaalslag na de 2 maanden die ik heb thuis gezeten en minder heb verdiend. Over 5 weken gaan we op vakantie en hebben dus geld nodig. Ik heb zondag gewerkt en ik werk door tot volgende week vrijdag, inclusief het weekend. Enkel Hemelvaart ben ik vrij. 3 dagen werk ik in het verzorgingstehuis en 2 dagen als belader op een vuilniswagen. Gisteren voor het eerst. Kon ik gelijk plastic zakken met plastic van de grond rapen en achter in de trog mikken. Omdat het had geregend de nacht er voor waren alle zakken zeiknat met als gevolg dat ik ook nat werd. Tot op mijn onderbroek. Ik had natuurlijk geen regenbroek mee en in de vuilniswagen lag er ook geen. Gelukkig had ik wel een reservebroek mee. Als ik nou ook nog aan reservesokken had gedacht..... Het was behoorlijk pittig werk en moest erg uitkijken voor mijn rug, maar het ging goed. 's Avonds wel heel erg moe, ging om half 10 al naar mijn bed. De volgende dag enkel stijf in mijn rug. Het is niet het beste werk, maar alles beter dan een uitkering.

- Afgelopen zaterdag is mijn zoon met zijn team kampioen geworden in de topklasse. Een mooie prestatie die uitbundig werd gevierd met (nep) champagne (die werden uitgegoten over de trainer), rookbommen en mega grote confettipoppers. Uiteraard sprong ook iedereen met de kleren aan in de douche en renden ze daarna zeikenat met 'we are the champions' van Queen schallend door de draagbare speaker over de sportvelden. Nog 2 toernooien en dan zit het er weer op dit seizoen. Mijn zoon hoopt nog steeds dat hij ooit wordt uitgenodigd voor een stage bij een profclub. Hij doet er in ieder geval alles aan. Afwachten maar..

- Met mijn moeder gaat het nog steeds hetzelfde. Ze valt af en toe eens, maar breekt gelukkig nog niks. Ook wordt ze af en toe slapend gevonden in iemand anders bed. Dit komt waarschijnlijk omdat ze is verhuisd naar een kamer met een beter uitzicht. Haar hersens kunnen niet bevatten dat ze nu links in plaats van rechtsaf moet slaan. Gelukkig doet de verzorging goed haar werk.

- Ik heb een tekening van een olifant gemaakt en iedereen is er lyrisch over. Sommigen vinden de tekening levensecht. Ik ben er zelf ook best trots op, ondanks dat ik wel de foutjes zie. Er is altijd ruimte voor verbetering. Het is getekend op wit papier en de olifant komt het papier als het ware 'binnenwandelen' zodat je haar niet helemaal ziet. Omdat ik geen achtergrond heb getekend 'springt' de olifant van het papier af. Een trucje dat ik vaker zal gaan gebruiken. Al was het alleen maar om sneller klaar te zijn en omdat ik een paar keer een tekening heb verprutst door een slechte achtergrond.
Binnenkort maak ik 2 tekeningen in opdracht. Voor mijn schoonmoeder. Geen idee wat ze wilt, maar zal het binnenkort wel horen. Hopen dat ik mijn ziel en zaligheid in de tekening kan leggen, anders heeft het voor mij geen zin om met die tekening bezig te zijn. Dat zal ik haar ook zeggen.