Zit het in mijn hoofd?

Sinds enkele maanden vorm ik een koppel met de liefste man ooit, kort nadat ik uit een enorme toxic relatie kwam met fysieke en verbale agressie. Alles loopt heel goed, alleen blijf ik er van overtuigd dat hij mij gaat dumpen.
Voorbeeldje: hij was gisteren in een slechte bui en grumpy. Ik kreeg echt het gevoel dat hij mij beu aan het geraken was of nood had aan wat tijd voor zichzelf. Toen ik er achter vroeg was hij gewoon moe zei hij. Ik zei dat hij het altijd mag aangeven als ik wat teveel van zijn aandacht op eis en hij gaf aan dit te weten, maar dat ik me daar helemaal geen zorgen om moet maken, als er iets is zou hij het zeker zeggen.
Deze ochtend was hij beter gezind toen hij naar werk vertrok, maar nog steeds wat stil. Toen ik langsging in het cafe waar hij werkt was hij nog steeds stil. Kwam omdat hij nog steeds moe was zei hij. Na een tijdje toch wat gelachen en gepraat, maar ik bleef met het gevoel zitten dat hij mij niet meer wilt.
Hij is immers totaal niet zoals mij en ik ben bang dat hij zich voor mij schaamt. Ik heb er een zeer wild studentenleven op zitten en hij heeft daar nooit interesse in gehad. Hij is bovengemiddeld slim en ik niet. Hij is conventioneel knap en ik absoluut niet. Ik ben er gewoon van overtuigd dat hij eigenlijk een heel ander soort vrouw wilt of eigenlijk niet van mij houd....
Hij zegt altijd dat hij mij niet beu is, dat hij van mij houd en heel gelukkig met mij is. We hebben een zeer open communicatie en ik kan het altijd zeggen als ik ergens mee zit. Deze kwestie heb ik dan ook al enkele keren aangehaald en hij is dan altijd super lief en geruststellend.
Ik krijg gewoon die twijfels niet uit mijn hoofd. Dit komt uiteraard door mijn vorige toxic relaties waar ik alles in de relatie stak en zij nooit hetzelfde teruggaven. Mijn nieuwe vriend doet dit wel. Cadeautjes, meerdere momenten samen per week, surprise dates, super veel affectie,... ik krijg werkelijk alles. Waarom ben ik er dan zo van overtuigd? Ben ik het gewoon niet gewend om hetzelfde terug te krijgen? Is dit zelf sabotage omdat ik denk dat ik het niet verdien?
06 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van gothqueen
gothqueen, vrouw, 24 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende