Wat een debiel!

Pffff, die stagebegeleider van m'n vriend was al niet echt top, maar dat heeft ie gister nog maar weer eens bewezen.boos

Aankomende week wil de stagebegeleider een fietsactie houden vanuit de skatewinkel waar mijn vriend stage loopt. Bij die actie mag je je fiets gratis laten spuiten in een kleurtje die je zelf kiest. Mijn vriend heeft daar afgelopen week voor moeten flyeren.

Nu zei die stagebegeleider gister tegen mijn vriend dat die fietsactie van maandag t/m zaterdag is en dat mijn vriend dus ook op zaterdag moet komen (terwijl dat normaal gesproken natuurlijk geen stagedag is). Eerder werkte mijn vriend altijd op zaterdag (niet in die winkel, maar in een bloemenzaak), maar de stagebegeleider had blijkbaar een keer opgepikt dat mijn vriend nu geen baantje meer heeft op de zaterdag - en heeft toen doodleuk geconcludeerd dat m'n vriend dan wel gewoon kon komen. Hij heeft helemaal niets aan mijn vriend gevraagd ofzo, hij zei gewoon dat m'n vriend moest komen aankomende zaterdag.

M'n vriend is daar toen wel tegenin gegaan, omdat hij dit geen stijl vond en hij daarbij niet eens wist of hij dan wel kan. Nadat hij dat tegen die stagebegeleider gezegd had, zei die stagebegeleider dat wanneer hij niet kan, hij dan zelf maar vervanging moet regelen omdat het zogenaamd het project van m'n vriend was. Nu is dat project helemaal niet van mijn vriend, want die stagebegeleider heeft dat idee zelf bedacht, en wilde dat mijn vriend dat uit ging voeren.

Daarbij krijgt m'n vriend er geen geld voor als hij zaterdag komt - en een eventuele vervanger ook niet. Echt niet dat iemand z'n vrije dag opoffert om eventueel geld te betalen om naar die winkel te komen om vervolgens onbetaald een hele dag te zwoegen met fietsen spuiten.

Ik vind het echt een rare gang van zaken hoe die stagebegeleider zich gedraagt - ik snap er echt niks van!


M'n vriend heeft het er nu net over gehad met z'n ouders en hij gaat zaterdag toch, mits hij een andere x een stagedag weg kan blijven (dat had die stagebegeleider toen ook wel met tegenzin voorgesteld) en hij z'n reiskosten vergoed krijgt (waar die stagebegeleider ook nog moeilijk over kan gaan doen). De ouders van m'n vriend zeiden ook dat m'n vriend zich af moet vragen of hij die stagebegeleider wel moet confronteren maandag met zijn gedachten over hoe die stagebegeleider dit aangepakt heeft. M'n vriend wilde dit zelf wel heel graag, maar z'n ouders vinden dat hij het eigenlijk beter niet kan doen i.v.m. verpesten van de sfeer of extra spanning creëren enzo.

Mijn vriend gaat het nu waarschijnlijk doen zoals z'n ouders hebben voorgesteld - ik zat me helemaal op te vreten bij dat gesprek. Ik zou principieel gezien niet toe willen geven om zaterdag dan toch te komen. Als je dat doet, denkt die stagebegeleider dat hij dit zo misschien ook wel kan doen een eventuele volgende keer!geschokt


Ik ga het er vandaag en misschien morgen nog even een keer over hebben met mijn vriend. Uiteindelijk blijft natuurlijk de keuze aan hem, maar als ik hem was zou ik er in ieder geval wat van zeggen maandag!



Dat er mensen zijn (lees: die stagebegeleider) die zo iets aan anderen op durven te leggen en het probleem dan gewoon bij die anderen neerleggen - dat snap ik echt niet!


Pffffffffff, frustratie!gaap!
12 apr 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van lappy
lappy, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende