Veranderd

Af en toe kan ik er wel eens lang bij stil blijven staan.. Hoe alles veranderd..
Niet alleen het weer of de seizoenen (hoewel dat ook af en toe voor erg mooie taferelen kan zorgen),, of het kapsel van een vriend of vriendin, of kleding e.d..
Maar vooral smaak of een karakter / persoonlijkheid.. Wat er wel nie allemaal kan veranderen als je ouder wordt..
Iets wat vroeger erg belangrijk voor je was (bijv. of die ene jongen in de klas jou ook net zo vaak aankijkt als jij hem?), wat nu onbenullig en 'kinderachtig' klinkt.. Dit bedoel ik niet neerbuigend, want ook ik heb een paar jaar terug op school gezeten en naar die ene leuke jongen in de klas gekeken...
Maar het verbaasd me af en toe gewoon dat je in de jaren echt kunt veranderen.. Van een bemoeizieke trut die alleen maar over zichzelf praatte, veel op de voorgrond stond en weinig rekening hield met anderen.. Tot iemand die zich daarin heeft proberen te ontwikkelen,, met hulp van opleiding, klasgenootjes. En ik was/ben erg trots op mezelf.. Dat het mij gelukt is om minder op de voorgrond te treden, andere een kans te geven en te luisteren naar anderen zonder steeds met eigen voorbeelden te komen. Alleen een luisterend oor bieden is ook al goed.

Maar het frusterende hiervan is weer,, dat het lang kan duren voordat je omgeving inziet dat je veranderd bent.. En je moet vechten voor jou als persoon dat je serieus genomen wordt en niet meer wordt gezien als een meisje van 10 die je alles moest nadragen omdat ze nergens rekening mee hield..

En dat is vaak erg vermoeiend...
21 jan 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van that'slife
that'slife, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende