Van Negatief Iets Positiefs Maken

Ik heb een vorm van Autisme en ik merk dat mensen een slecht en vaak negatief beeld hebben over Autisme.
Ik heb al vanaf het moment dat ik mijn diagnose gekregen heb, zo'n tien jaar terug, het gevoel dat ik me moet bewijzen tegenover iedereen.
Dat is niet hoe het hoort te zijn, mensen met de diagnose Autisme zijn net als iedereen gewoon mensen, ze hebben alleen soms wat kleine dingetjes waar ze tegen aanlopen.
In mei heb ik een korte pauze gehad in mijn studie.
Ik ben toen begonnen met het opzetten van een plan om een project op te zetten om awareness te creëren rondom Autisme, als ik toen wist dat ik in een korte periode kon bereiken wat ik tot nu bereikt had zou ik mezelf voor gek verklaard hebben.
Ik ben namelijk met mijn idee naar een paar docenten op school gegaan en die zijn met mij aan de slag gegaan om dingen te regelen.
Zo heb ik vandaag mee geholpen met een voorlichting voor mensen met autisme, ik ga een korte workshop maken voor docenten binnen mijn opleiding en ik krijg op open dagen van mijn school een eigen kraampje om mensen uit te leggen wat het inhoud.

Het geen wat ik met mijn verhaal wil zeggen is dat mensen met Autisme net als iedereen gewoon mensen zijn en dat het niet negatief benaderd moet worden als het ook gewoon positief benaderd kan worden. Natuurlijk zitten er soms negatieve kanten aan, maar daarentegen heeft het ook positieve kanten en levert het soms erg grappige situaties op omdat die mensen,waaronder ikzelf, soms niet doorhebben dat wat ze doen op dat moment niet handig is.
23 aug 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van marckineter
marckineter, man, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende