Twee mannen en 1 verwarde vrouw.

Mijn voeten doen zeer, de muziek staat al de hele avond zo hard.
Ik wil de mannen niet meer afwijzen, dat laatste wijntje deed mijn hoofd doen spinnen. Salsa en wijn mixen niet goed samen. Ik ben iedereen kwijt, terwijl ik zo veel mensen ken hier.
Chantal en B hangen ergens rond, op de vloer zie ik net een glimp van Jillis. Ik probeer blikken te ontwijken terwijl ik me op een barkruk schuif aan de ronde bar.
De enige blik die ik wel wil vangen is die van de barman.

Voordat ik iets kan bestellen, hoor ik een stem achter me. “Wat wil je drinken?” Ik draai me om, B staat daar. B en ik hebben een ingewikkelde relatie. Ik leerde hem kennen toen hij nog een vriendin had, een meisje waar hij nooit over sprak. Ik wist dat Chantal hem altijd leuk had gevonden, maar in haar vaste relatie alleen maar kon inbeelden hoe het zou zijn met hem. Ze verbood me ooit iets met hem uit te vreten, omdat hij zo goed bij haar zou passen. Iets wat ik raar vond, omdat ze zo blij is met Frank. B en ik hebben ooit gezoend op een feestje met Koningsdag, terwijl ik eigenlijk met iemand anders op dat feestje was. Ik heb nooit iemand durven vertellen dat ik heen en weer aan het jo-joen was tussen hem en nog iemand anders op dat feestje. Wat moet ik zeggen? Het was een verwarrende dag vol met oranje-kleurige drankjes en uitgesmeerde Nederlandse vlaggetjes.

Ik wist toen wel dat het eenmaal uit was met zijn vriendin trouwens.

We hebben een aantal dates gehad, en elke date weer, voelde ik me schuldig over de vrouw die ik was. Hier had ik een perfecte man, aantrekkelijk, grappig, ontzettend lief en niet geheel onbelangrijk, gek op mij. Ik voelde me altijd te min voor hem, alsof mijn wilde verleden een bittere smaak gaf in mijn mond. Chantal zei dan ook vaker dat de ‘wilde’ kant die ik heb, iets was wat B nooit zou hebben. Ik voelde me te wild, te onzeker en te veel een ‘trainwreck’ om te daten met deze man. Na elke date voelde ik me weer schuldig. Ook heel stom dat ik na de 2e date met ‘m naar bed ging. De volgende ochtend onder de douche, toen ik net met mijn wilde haren non pardon naakt door mijn huis liep, verschuilde hij zijn lichaam achter een handdoekje. De stilte onder het warme water was oorverdovend. Alsof we niet de avond ervoor elkaars lichaam helemaal hadden ontdekt. Hij was ineens verlegen, de man van bijna 2 meter, een baard, 5 jaar ouder dan ik, nu ineens klein, jong en preuts in mijn huis. Ik had gelijk spijt. Wat had ik gedaan? Had hij spijt? Was de realiteit met de kater heftiger dan de dronken beslissingen met de gedachten wat zou kunnen zijn? De seks was niet eens goed. Zal ik nu ook een meisje worden waar hij nooit over spreekt?

Al snel verbrak ik het tussen ons. Hij snapte er weinig van, ik eigenlijk nog minder. Alles in mij voelde de schaamte van het ingewikkelder maken van een vriendschap. Chantal heeft er nooit meer over gesproken. Na een aantal weken ongemakkelijk met elkaar omgaan, was onze vriendschap zo goed als weer hersteld. Ik zal wel weer huiverig zijn wanneer ik wel weer iemand aan het daten ben. Maar goed. Hij stond nu achter me.

“Ehh, nee dankjewel, als ik nog een glas wijn drink, kan ik onmogelijk nog dansen.” B grinnikt en komt naast me zitten. Hij besteld een biertje. “Heb je het een beetje naar je zin?” Zeg ik semi-sarcastisch. Hij kijkt me aan met die helder blauwe ogen, snuift even, en neemt nog een slokje van zijn bier. “Ja, het is wel leuk om hier weer eens te zijn.. maar Chantal en ik gaan zo naar mijn huis om nog een biertje te drinken. Voel je welkom.” Ik kijk op mijn horloge (correctie; R’s horloge, die hij vorige week bij mij had laten liggen,) en schud mijn hoofd. “Nee.. ik denk dat ik zo lekker naar huis ga, ik moet morgen weer werken.” “Alrighty, verstandig.” Op dat moment verschijnt Chantal bij ons aan de bar en neemt B weer mee naar de danszaal. Voordat hij in de menigte verdwijnt, vinden onze ogen elkaar, en hij haalt z’n wenkbrauwen op, geeft me een ‘what can you do’ blik, en ik lach. Dan is hij verdwenen.

Ik sta op, accepteer het feit dat ik nooit de aandacht zal vangen van de barman, en zoek mijn gympen. Eenmaal gevonden en aangetrokken, twijfel ik nog even om de rest van mijn groep te vinden om gedag te zeggen, maar besluit stilletjes te vertrekken. Ik loop naar buiten, en zie dat het regent. Ik realiseer me dan dat ik mijn sleutels kwijt ben, en gooi mijn spullen op de tafeltjes buiten terwijl de druppels op mijn hoofd vallen. Net wanneer ik mijn sleutels eindelijk weer in mijn handen heb, hoor ik: “Daar ben je.”

Ik draai me om en D staat daar, twee wijntjes in zijn hand en een enorme grijns op zijn gezicht. “Ik kon je al niet vinden.” Als je het hebt over totale tegenpolen. D ken ik al jaren, de beste vriend van mijn ex. De vriendschap met D is enorm versterkt sinds hij ook danst. De vriendschap met D is ook enorm versterkt sinds we mind-blowing seks hebben. Het is nu ongeveer een paar maanden gaande. Het ging niet expres, niet gepland en iets waar ik nooit aan zou hebben gedacht toen ik nog samen was met mijn ex. Het begon als een dronken kus bij een bushalte, waarop een paar weken later een onschuldig wijntje ‘om mijn nieuwe woning te bekijken’ omsloeg in diepe gesprekken over het leven, waarna een zoen en seks snel volgde...

Het is lang geleden sinds ik me zo fijn heb gevoeld bij iemand. Niet alleen om de seks, maar op de gesprekken, zijn warme lach, advies en gewoonweg zijn behoefte bij mij te zijn. In een ander leven waren we perfect voor elkaar geweest. In dit leven is hij de beste vriend van mijn ex, en delen we een jarenlange vriendengroep, waar ook mijn ex onderdeel van is. Hij is iemand die niet bang is met mij onder de douche te staan, lekker uitgesproken is en nooit iets zou verbergen. Het enige wat deze twee mannen gelijk aan elkaar hebben, is hoe ze allebei schaamte bij me oproepen.

“Kom uit die regen joh! Ik heb een wijntje voor je gehaald.” Ik glimlach, pak mijn spullen vluchtig in, en kom naast hem zitten onder het afdakje. Hij steekt een sigaret op en bied mij er ook een aan. Ik neem het aan met alle liefde. We kletsen wat, bespreken de dansmoves van onze klasgenootjes en lachen om een filmpje die hij laat zien. Het vertrouwde gevoel bij deze man overweldigd me. Het overweldigde me ook toen hij laatst tegen me zei hoe belangrijk hij het vond dat we met anderen bleven daten. Het overweldigde me toen hij s’avonds laat voor de deur stond en eerst 2 afleveringen new girl wilde kijken met me. Het overweldigde me toen we op zijn verjaardag stiekem een kusje deelden, toen hij zo gestresst was, en ik wat taken overnam in de keuken.

Ik drink het laatste beetje van mijn wijn. 3 sigaretjes later, zit hij weer dichtbij. Veel te dichtbij. Hij drukt zijn lippen op de mijne, ik sluit m’n ogen en laat me even meevoeren door het moment. Dan als een slechte grap, hoor ik; ”Daar ben je.” Maar nu is het niet D die het zegt, maar Chantal staat ineens voor m’n neus. B niet ver achter haar. Hij ontwijkt mijn blik.
24 okt 2023 - bewerkt op 24 okt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van ElenaOriana
ElenaOriana, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende