Trein gemist...

...en toch op tijd terug.
Er is duidelijk het een en ander gaande op en rond het spoor. Werkzaamheden, te weinig mensen om alle treinen volgens het boekje te rijden...
Voor vandaag had ik alvast voorbereidingen getroffen om te weten hoe de heenreis zou gaan en idem terug.
Aangezien de kortste weg niet mogelijk is en ik niet zo weg ben van vervangend busvervoer (eufemisme) zat er niets anders op dan een omweg te maken.
Voor de heenweg was de keuze al beperkt; veel verbindingen waren "niet mogelijk" en dan mag je blij zijn met wat er nog wel rijdt. In elk geval kwam ik ruim op tijd op de plaats van bestemming aan.
Voor de terugreis had ik ook de route en vertrektijd opgezocht, maar helaas: omdat het één en ander uitliep ging ik de gewenste trein niet halen.
Dan de volgende maar; volgens planning 20 minuten later dan die waarmee ik wilde vertrekken en 30 minuten later thuis.
Tijdens de rit bekeek ik het reisschema nog eens en waar de overstappen bedacht waren.
Nu kan het soms geen kwaad om te blijven zitten in een trein die wel rijdt, aangezien je soms niet weet of de volgende op tijd is. Alles wat je dan verder bent, is toch winst.
Dus bleef ik zitten tot Utrecht en zag daar dat er een aansluitende trein richting 's-Hertogenbosch stond te wachten.
Dan die maar nemen, is toch weer wat winst en misschien was mijn aansluitende trein aldaar vertraagd.
Nogmaals de planner geraadpleegd en zelfs zonder vertraging zou die overstap haalbaar zijn!
Drie minuten zou toch genoeg moeten zijn.
Totdat we ter hoogte van Culemborg langzamer gingen rijden en zelfs stil kwamen te staan...

Als je ooit een reis hebt gemaakt met het OV of zelfs een vliegtuig, dan weet je op zo'n moment niet wat je kunt verwachten, vul zelf maar in..

In dit geval duurde onze ongeplande stop niet al te lang en het leek er op dat we nog net op tijd in het Bossche zouden aankomen.
Voor de zekerheid ging ik alvast maar bij de deur staan, om zo als eerste uit te kunnen stappen en niemand of in elk geval zo min mogelijk mensen voor me op de trap te hebben.

En het is me gelukt, met een kleine sprint (en de trap op met twee treden tegelijk -handig, fietsbenen- ) aansluiting gehaald en op die manier toch de laatste trein van het reisschema volgens de planner kunnen nemen. Die rekent waarschijnlijk met bepaalde voorwaarden, zoals een minimum overstaptijd, nu heb ik alles bij elkaar 20 minuten overstaptijd weg kunnen strepen.
28 aug 2022 - bewerkt op 29 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 10 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende