Toch trots op Nederland!

Ik moet toegeven dat ik me redelijk vaak afvraag wat ik moet antwoorden op de vraag: wat heeft Nederland om trots op te zijn? Deze vraag spookt regelmatig door mijn hoofd omdat ik veel met verschillende culturen en nationaliteiten te maken heb op mijn studie. Van monnikedammers tot aan echte Chinezen, het komt allemaal voorbij.

Ik moet zeggen dat ik geen pessimist ben, maar ik kon zo snel niet iets bedenken waar ik als Nedelander nou echt trots op ben. Tja, we kunnen een aardig potje voetballen, maar een team is natuurlijk maar zo goed als haar laatste wedstrijd. Tenminste, dat vinden de meeste mensen. Als je er dan van af ziet om tegen een team te winnen dat in de pauze nog Appenzeller, Gruyer of Emmenthaler staat te maken, ben je niet best bezig. Nee, wanneer deze vraag door mijn hoofd schiet weet ik het eigenlijk niet. Zielig he?

Vanochtend hoorde ik op het nieuws dat er veel Europese landen zijn die hun tradities laten varen, vreemd eigenlijk. Italië wil geen corrupte, pedoseksuele, op macht beluste Berlusconi meer, Griekenland besluit wat te gaan doen in plaats van het handje op te houden en Spanje wil mogelijk van de siësta af. Wellicht een goed idee, maar toch ook een beetje cultuur verraad. Italië is nou eenmaal het land van maffia, corruptie en malafide politiek. Grieken horen nou eenmaal niet zoveel te doen, maar wel te klagen en protesteren. En Spanjaarden die moeten gewoon slapen in de middag.

En dan, opeens, wordt ik weer trots op ons Nederlanders. Uit 'onderzoek' blijkt namelijk dat wij, als Hollanders, de kroketten en frikandellen het meest missen op vakantie. Ja! Jaaahaaa! Dat hebben wij om trots op te zijn! Diep gefrituurde snacks die we hier uit een muur kunnen trekken. De een lijkt op een drol, de ander op een gepaneerde drol. Ja! Onze trots! Onze natie! De kroket!

Voortaan heb ik een antwoord op de vraag 'waar ben jij als Nederlander trots op?'
15 nov 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Joint
Joint, man, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende