project appelboom #1: waarom?

Oke , ik ben van plan om toch een beetje een logboek bij te houden over wat ik van plan ben. Mijn plan heb ik Project appelboom genoemd.

Project appelboom zal mijn poging worden om een oude appelboom (die ouder is dan mijn 23 jaartjes , misschien zelfs veel ouder), die op een braakliggend terrein naast onze woning groeit, terug te doen opleven.

De oude appelboom staat er zoals gezegd al vele jaren en was vroeger al een interessante boom omwille van zijn kromme takken en lage stam was het de ideale klimboom. De appels waren meestal te zuur dus werden ze als munitie gebruikt voor de kinderen in de straat.

Ondertussen zijn de kinderen groot en heeft de natuur zijn trucje om steeds meer ruimte in te nemen nog een keer getoond. Waar vroeger de appelboom veel ruimte en licht kreeg is het nu zoeken om hem te zien staan tussen alle andere boompjes, struiken en de klimop die het bos aan het overnemen is.

De laatste jaren is dan ook mijn interesse gegroeid voor al het eetbare dat we zelf kunnen groeien. Al sinds mijn 12 jaar ben ik graag bezig met de kruiden in de tuin. Later kwamen er bessenstruiken bij, spaghettipompoenen, courgettes, tomaten,... Ook experimenteerde ik wel eens met druivensap maken of het drogen van onze overschot aan kerstomaatjes. Ondertussen ben ik aan het confituur maken en het inmaken van groenten begonnen. Wat me interesseert zal ik ook steeds iets meer van doen. In mijn geval dus voorzien in mijn eigen voedsel.

Terug naar de appelboom! Of laten we het eerst over de soortgenootjes hebben. Mijn 6 jonge gezaaide appelboompjes van 1 1/2 jaar oud die ik met veel liefde heb gered, uit het klokhuis van een opgegeten appel. Ondertussen ook flinke boompjes die nog wel veel zorg vragen, zeker met deze droogte. Maar tijdens het zorgen voor die kleine zorgenboompjes viel mijn oog terug op de plaats waar er vroeger die mooie oude appelboom stond vol met karakter.

Ik wil dat karakter terugbrengen en de appelboom terug licht schenken dat de begroeiing er rond ondertussen van hem steelt. Dus tijd om een plan op te stellen! Hoe zal ik gaan zorgen dat deze appelboom terug de kracht krijgt om een mooie oogst appels te dragen?

Ik ben al tevreden als er genoeg appeltjes zijn om 1 appelcake mee te bakken erg vrolijk OK!
01 aug 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van kirbs
kirbs, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende