Pechvogel

Ken je die, personen waar het geluk niet bij komt aanwaaien? Pech op pech, op pech, op pech.

Ik heb zo een persoon in mijn leven. Ze heeft veel op haar bord. Achter elkaar blijven nare dingen voorvallen.
In het begin had ik het onwijs met haar te doen. Ik was een luisterend oor en probeerde steun te bieden.
Maar hoe langer het duurde, hoe meer ik het rationele idee kreeg dat de kans dat een persoon zó veel ongeluk achter elkaar had gewoon echt nihil is. En er lijkt een patroon in te zitten. Het zijn geen verschillende soorten pech, het is steeds in hetzelfde thema. Het woord ziekenhuis valt mij te vaak. Ongelukjes en nachten op de eerste hulp. Steeds weer een ander die gewond raakt. En zij is de enige die de persoon kan helpen en verzorgen.

Iedere keer verwacht ze dat ik haar luisterend oor ben en blijft ze om aandacht vragen. Ze noemt zichzelf een hele sterke vrouw.

Ik vermoed één ding. Ze wílt een sterke vrouw zijn en ze hunkert naar die bevestiging. Ze wilt horen hoe zwaar ze het heeft en hoe knap het is dat ze alle ballen hooghoudt. Ik geloof zeker dat er iets mis is, maar niet de inhoud van haar verhalen. Het valt tussen de regels door te lezen. Ze is gebroken en weet niet hoe ze hiermee om moet gaan. Dus ze verzint verhalen voor steun, liefde en medelijden. Ik gun haar beterschap.

Ik heb mezelf nu alleen in een situatie gebracht dat ze zich afhankelijk van mij maakt. Ze hangt aan me. Als er iets is, belt ze mij en verwacht ze dat ik het maar voor haar oplos. Al is het maar een klein dingetje als een vastgelopen computer.
Ze is een allergie geworden van mij. Zelfs hoe ze ademt of hoe ze praat dat trek ik niet meer. Ze zit middenin mijn irritatiezone.

Maar door omstandigheden is het niet mogelijk om afstand van haar te nemen. Ze zit vast in mijn dagelijkse leven.

Het is triest, want ik weet zeker dat in ieder geval niet ál haar verhalen kunnen kloppen, maar dat ze het zeker zwaar heeft. Psychisch. Ze verdient liefde en aandacht, maar door de negatieve manier van aandacht vragen voel ik mij niet geroepen om een hulp te zijn.
24 jun 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van CharlieD
CharlieD, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende