operatie dino

maandag.

nou s;ochtends hebben we dino weggebracht naar de dierenarts voor de operatie. eerst kreeg ie een kalmeringsmiddel zodat hij rustig werd. we moesten nog in de wachtkamer blijven wachten tot dino rustig erd. dat duurde en duurde maar uiteindelijk werd hij opgehaald om alvast in een kamer te liggen voor de operatie.
dino keek ons zo zielig aan, met diie bloed doorlopen hangende oogjes. echt te zielig gewoon. het liefste wil je hem dan weer mee naar huis nemen, maar de operatie moet helaas echt gebeuren.

rond een urr of 4 kon ik hem weer op halen. in mijn eentje want robin moest werken.
ik ging het kamertje binnen, en daar la hij dan, nog helemaal weg van de narcose, zijn hele poot kaal tot aan zijn heup en een litteken over zijn knie van ruim 20 cm. ik schrok me rot.
naief natuurlijk, want ik wist heus wel dat het een litteken zou worden, maar zo erg had ik me ook neit voorgesteld.
hij kon nog niet lopen, dus moest ik hem tillen, en dan is een hondje van bijna 30 kilo wel erg zwaar.
op de weg naar huis niet harder gereden dan 40, want hondje lag achterin.
eenmaal thuis, waggelde hij onwijs, hinkend omdat hij niet op zijn poot kon staan.
de kleuren van betadine en bloed nog steeds op zijn poot, en af en toe als hij bewoog kwam er weer bloed uit zijn wond druppelen.

niet erg leuk als je alleen thuis bent. ik heb robin gevraagd om eerder naar huis te komen, en gelukkkig kon dat van zijn baas.

de volgende dag lhield hij zijn poot nog steeds omhoog, totaal niet op geleund, alleen mar gehuppeld. gelukkig was de narcose er wel helemaal uit, dus hij waggelde niet zo erg meer. zijn dino stemming kwam ook steeds een beetje meer terug.

woensdag controle bij de dierenarts, die zei dat het er goed uit zag, maar als dino vrijdag nog niet zijn ppot gebruikte om op te lopen of steunen, moesten we terug komen, want dan moesten ze kijken voor infecties enzo.

het lijkt wel alsof dino dat begrepen heeft, want zodra hij thuis was, ging hij voorzichtig lopen op zijn gewonde poot.
als hij ff snel ergens heen wilt hinkeld hij nog maar als hij langzaam loopt, gebruikt hij zijn poot gelukkig weer een beetje.



al met al dus een erg stressvol aantal dagen. en de rekening hakt er ook behoorlijk in >> €539,60


ik ben echt trots op ons hondje dat hij er zo goed doorheen komt. ik hoop dat hij snel weer goed gaat lopen, zodat zijn nu nog gezonde knie niet snel achteruit gaat.

volgende week moeten we weer op controle, dus dan horen we of het nog steeds goed is
21 mei 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van bambietje
bambietje, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende