Lange, drukke dagen..

Vandaag of moet ik zeggen gister? Een drukke dag gehad omdat ik op vrijdag opgenomen ben moest ik tot vandaag wachten tot de echte kermis in gang gezet werd. Als eerste in de ochtend werd ik gehaald zodat ze wat beenmerg bij mij weg konden halen. Hoe machteloos kan je je voelen als je in je ziekenhuisbed door het ziekenhuis word gereden..

Bij de onderzoekskamer aangekomen kreeg ik een kleine uitleg over wat ze precies gingen doen.. Eerst een plaatselijke verdoving vervolgens halen ze met een holle naald een beetje beenmerg uit mijn borstbeen, dit zou pijnlijk zijn omdat je het gedeelte boven je borstbeen wel kan verdoven maar bot natuurlijk niet. Bang voor de pijn was ik niet dit moest gewoon gebeuren en ik zal en wil aan alles meewerken om beter te worden dus dingen zoals dit moet ik maar over mij heen laten komen..

Ik kan jullie zeggen de pijn was hellss… maar eigenlijk voor heel korte duur dus niet iets om te lang stil bij te staan en zielig over te doen.

Vervolgens stond er nog op de planning; röntgenfoto maken van mijn holtes, bezoek aan de kaak chirurg, hartfilmpje maken… en dit alles naast de dagelijkse routine van bloedprikken, temperaturen, infuus, ontlasting opvangen, antibiotica enz.

Gelukkig krijg ik buiten al deze onderzoeken veel bezoek van mijn vrienden en vriendinnen het is altijd volle bak en tijdens de bezoeken is het vooral heel erg gezellig, ik heb besloten zolang ik me nu nog redelijk voel wil ik zoveel mogelijk genieten van al mijn vrienden om me heen. Ook de verpleegsters en verplegers zijn allemaal ontzettend aardig.. moet ook wel want daar heb ik om gevraagd!

In mijn Medisch Dossier moest ik invullen wat ik van de verpleging verwacht:
‘Dat ze vrolijk zijn (en anders doen alsof)’ Gelukkig kunnen ze hier allemaal erg om lachen en hopelijk zullen ze dit ook blijven doen want ik heb echt geen zin aan ernstige gezichten aan mijn bed.. Hoe erg het natuurlijk ook is maar ik wil zo positief mogelijk blijven zeker nu nog omdat ik weet dat zodra als de chemo gaat beginnen ik pas echt ziek ga worden.. Dus zolang ik nog redelijk functioneer wil ik hier optimaal gebruik van maken..

Morgen/vandaag gaat ook weer een hele spannende dag worden om 9.00 word ik opgehaald door een taxi om naar een ander ziekenhuis te gaan om daar even een bezoekje te brengen aan de KNO arts, als ik terug in mijn nieuwe appartement (zoals ik mijn kamer noem) ben (wat overigens een prachtig uitzicht heeft over heel Den Bosch) krijg ik een diëtiste op bezoek omdat ik niet kan eten.. dit is ten eerste omdat mijn hele mond/tandvlees is ontstoken, echt verschrikkelijk vies en pijnlijk en zodra ik eigenlijk eten zie begin ik te kokhalzen.. maar eten is wel belangrijk om nu aan te sterken voor de Chemo. Ook komt er een maatschappelijk werkster om met mij en Pim te praten en als toetje krijg ik om 16.00 de definitieve uitslag (in welk stadium enzv ik zit) en het strijdplan te horen van de doktoren..

Voor nu ga ik nog even proberen een uurtje mijn ogen dicht te doen… Drukke dag voor de boeg weer!


Liefs Lara
19 aug 2008 - bewerkt op 28 aug 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lara
Lara, vrouw, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende