Kom je ook naar de manifestatie?

Een bericht van de vakbond:

We maken ons allemaal zorgen. Zorgen over gierende inflatie, dure boodschappen, de hoge energierekening. De inkomens blijven achter en mensen komen niet meer rond. Steeds meer kinderen groeien op in armoede. De werkgevers verhogen wel de prijzen, maar niet onze lonen. De politiek plakt pleisters, maar lost de problemen niet op. Dat moet echt anders.
De Nederland verdient beter Manifestatie
Daarom organiseren we op zaterdag 26 november een manifestatie in Amsterdam en daar hebben we jou bij nodig!


En daarom ben ik vandaag die kant op gereisd.
Met een omweg, aangezien ik niet zo wild ben van de bussen die in plaats van de trein rijden.
Zelfs dat is niet altijd een garantie dat alles verloopt zoals bedacht, want een vertraagde aansluiting en een uitgedunde dienstregeling maakte dat de reis iets langer duurde dan gewenst.


Een aantal mensen mocht hun zegje doen over hoe de zaken in hun tak van sport ervoor stonden en je wordt er niet bepaald vrolijk van.
Over de zorg worden we al regelmatig op de hoogte gehouden wat betreft beloning en onderbezetting, maar ook de manier waarop er bij andere bedrijven omgegaan wordt met de werknemers is voor verbetering vatbaar.
Eerder deze week was iemand van de vakbond op de radio te gast die vertelde over de werkomstandigheden bij de Bijenkorf.
Een aantal mensen van de vakbond was op bezoek geweest bij een vestiging met taart. In verband met een aantal regels mocht dat niet opgegeten worden op de werkvloer, dus werd er voorgesteld het dan in de kantine klaar te zetten, zodat het later opgegeten kon worden.

De mensen van de vakbond waren nog geen tien minuten weg, of de taart was al in de afvalbak verdwenen...

Naar schatting waren er iets van 3000 mensen op deze bijeenkomst. Misschien veel, misschien weinig, maar hopelijk hebben de mensen die er niet waren een goede reden om er niet bij te zijn, want loonstijging en prijscompensatie gaat er niet vanzelf komen.

Plaatje bij het praatje:


26 nov 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 11 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende