Keuzes maken

Beste dagda,

deze week heb ik een aantal dingen voor mijn voeten geworpen gekregen waar ik over na moet denken en dan keuze moet maken.
Ik ben erg slecht in keuzes maken en vaak wacht ik zo lang, dat het geen keuze meer kan zijn, maar een soort moetje omdat de keuze opties zo zijn verkleint of omdat ik het zo ver voor me heb geschoven dat mensen denken LAAT MAAR!.. (& ik ben Libra - but don't want to blame it on my starsign).

Keuze nummer 1:
Al een tijdje wil ik het huis uit.
Vanaf mijn 16e eigenlijk al, maar toen mijn ouders gingen scheiden, voelde ik die drang een heel stuk minder. Aangezien ik me bij mijn moeder echt thuis en veilig voelde. Nu ben ik 24 en heb ik toch beetje idee dat de tijd eraan komt dat het gewoon tijd is...
Ik weet alleen niet omdat het slim is...
- Ik studeer nog zeker nog één tot 1.5 jaar
- Ik heb nog geen vaste baan. Wel mee bezig, maar als VMBO onderwijzer gespecialiseerd in Geschiedenis is dat lastig. Heb straks een Pabo diploma, maar wil liever in VMBO/ Praktijkonderwijs blijven... Dus dan is het kiezen tussen een huis en een baan (die je mogelijk niet leuk vind)..
- Ik weet totaal niet waar ik heen wil of waar ik mij op mijn gemak zal voelen, qua stad/ dorp etc. liefst beetje in de buurt van mijn moeder en zusje (provincie Utrecht/ Noord-Gelderland),maar als ik een vaste baan kan krijgen in Groningen tja.. Ga ik dan??
(Huren is geen optie in dit huishouden btw.. Geen discussie mogelijk, al geprobeerd voor 2 jaar).

Keuze nummer 2:
In december ben ik weer gaan sporten na een half jaar niets te hebben gedaan.
Heb lang gezocht naar een goede, bij mij passende sportschool. Eindelijk gevonden, lockdown...
Nou loop ik zeker al 5 jaar met mentale problemen gericht op mijn gewicht. Daarvoor was ik mij ook al bewust dat ik wat te zwaar was; Groep 8 (11/12 jaar) en 75 kilo, maar ik deed er niet veel mee..Hopend dat vanzelf wel goed zou komen als stress school en privé minder zou worden.
Nou zit ik op de sportschool, krijg top hulp voor conditie en spierbouw.. Alleen als ik echt wil afvallen op gezonde manier etc. dan raden ze voor mij Personal Training aan. Als stok achter de deur en om te helpen bij het aanpassen van je levensstijl.
Top maar;
- Sportschool alleen kost al bijna 100 euro per maand..
- PT kost nog eens tussen 45 en 70 euro extra per maand. Prijs ligt aan hoe vaak en hoe lang...
- Ik ben al eerder op mijn zelf 10 kilo kwijt geraakt en door privé redenen en stress 20 kilo aangekomen erna.. Dus alleen zou ik het best kunnen, maar kans op terugval dan groter??


Veel om over na te denken.
Beide hebben voor- en nadelen.
Beide hebben natuurlijk ook nog meer punten om erbij te betrekken.
Maar dit zijn voor mij wel beetje de hoofdredenen om iets wel of niet te doen..

En de vraag wordt ik er gelukkig van uiteindelijk...
Ik heb onderzoek gedaan in wat GELUK voor mij betekend... En ben er nog steeds niet uit wat dat voor mij betekend. Oeps!
Ga ik voor mijn gezondheid.. Ik ben praktisch gezien gewoon gezond, alleen wat overgewicht (20 - 25 kilo). Wat op goede plekken zit (billen, borsten, benen en beetje onderbuik)
Is het mijn geld waard, dat weet je toch pas als je het hebt ondervonden. Right?


UGH!
#Overthinking things too much
25 feb 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dagda
Dagda, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende