Hmja

Het zit vriend A. tot op de dag van vandaag dwars; het feit dat ik "even" verhuisd ben naar de andere kant van het land.
Toegegeven: het kwam voor hem bijna als een volslagen verrassing, ook al had hij voor die tijd al aanwijzingen dat er iets gaande was. Omgekeerd ben ik door vele mensen ook vaak genoeg verrast door het feit dat er zaken in hun leven veranderd waren zonder dat ik daar op voorhand verwittigd van was.
Mentaal was ik natuurlijk al veel langer bezig met een verandering in mijn leven, maar de signalen daarvan werden blijkbaar niet opgevangen..
Hoe dan ook, A. stak zijn ergernis niet onder stoelen of banken.

Maar om deze stad nu als een "gat" te betitelen?
Nee. (ter info: hij heeft hier zelf nota bene jaren terug gewoond, voor zijn opleiding. Hij vond het maar niets)

Omgekeerd werd ik afgelopen zaterdag in mijn oude woonplaats weer eens geconfronteerd met zaken waar ik nu niet meer mee te maken heb: een brug die voor je neus opengaat.
(We hebben er hier drie, maar die zijn -gelukkig- niet beweegbaar.)
Gelukkig is er ooit eens geld stukgegooid aan een -naar mijn mening- overbodige brug, die nu net het verschil maakte tussen wachten en doorlopen.
Er was ooit een tijd dat het contragewicht van de spoorbrug eerst werd verplaatst en daarna daalden de slagbomen, nu is dat omgekeerd met een langere wachttijd als gevolg.
Dus toen het me duidelijk werd dat de brug nog open moest, maakte ik dat ik snel over de naastliggende brug kwam, dat scheelde tenminste wat tijd...

Nee, ik mis mijn oude woonplaats niet echt...
16 aug 2020 - bewerkt op 17 aug 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 11 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende