Hallo allemaal

Zo, dag 1 van de vakantie.
Alles de voorafgaande week zo'n beetje voorbereid, dus gisteren hoefde ik na terugkomst van een vrijwilligersbijeenkomst alleen nog één doos met spullen en een rugtas mee te nemen en dan kon de reis beginnen.
Een flink stuk 's nachts rijden, dat kan ik, een mooie manier om wat meters te maken zonder veel oponthoud.

Als alles goed was verlopen, had ik dit stukje nu vanaf een camping in de Dordogne verstuurd, maar je voelt 'm al aankomen...

Ik had al ruim 250 km afgelegd en reed ergens in Duitsland op een weg waar het ontbrak aan straatverlichting. Het viel op dat de verlichting van mijn bus nou niet bepaald overhield en dat de meter van de tankinhoud wel erg laag stond.
Dat had ik eerder meegemaakt en het kon haast niet anders dan dat de dynamo z'n werk niet deed.
Merkwaardig, want juist die is een tijdje terug vervangen...

Verder rijden met zo'n kleine lichtopbrengst vond ik niet verantwoord, dus zat er niets anders op dan de wegenwacht te bellen, daar heb je zo'n lidmaatschap immers voor.

Ze zouden contact opnemen met hun Duitse zusterorganisatie en de verwachting was dat dat ongeveer twee uur zou kunnen duren.

Toen er vier uur later (jawel) nog steeds geen hulpdienst gearriveerd was, belde ik nog maar eens met de vraag wat er aan de hand was.
Mijn bus bleek een verlopen APK te hebben, dus zou er geen hulp verleend worden, die moest ik dus zelf maar organiseren.
Alsof die APK hier het verschil had gemaakt...

Goed, dan zelf maar op pad, eens zien of er een garage in de buurt zat.
De meegenomen fiets bleek maar mooi van pas te komen, dus maar eens op zoek in één van de naburige plaatsen.

Het eerste dorp niets, maar ik had gezien dat ik niet lang voor de ongeplande stop een garage voorbijgereden was.
Die zat dus één dorp verder en omdat het intussen al maandagochtend was, kon ik daar terecht.
Met een andere accu zou ik de rest van de reis toch moeten kunnen halen.
De bus is van zo'n leeftijd dat bijna niets om stroom vraagt, dus loopt de motor eenmaal, kun je het behoorlijk lang uithouden.

Dus, accu afgerekend, op de stang van de fiets en terug maar weer.
Even omwisselen (ik had gereedschap meegenomen) en we konden weer verder.

De volgende stop was in Luxemburg, want ja, als de brandstof daar toch goedkoper is, waarom niet?

Ik twijfelde nog of ik de motor zou uitzetten, je hebt vaak van die zeurkousen die daar over beginnen, want gevaarlijk, denkt men. (het echte en grootste gevaar zit 'm in statische elektriciteit)
Wel, had ik maar gehoor gegeven aan die gedachte, want ondanks dat de accu pas een uur oud was, bleek deze ook al niet meer genoeg fut te hebben om te kunnen starten.
Jeuj, pas 300 km afgelegd en nog meer vertraging.
Startkabels (ook zelf meegenomen) hielpen niet, met vier mensen aanduwen gelukkig wel..

Een blik op de klok leerde dat het intussen al na twaalven was, een tijdstip waarbij ik hoopte al ergens diep in Frankrijk te zitten, nog ongeveer drie uur van de eindbestemming.

Wat te doen?
Vanuit Luxemburg zou ik zeker nog tien uur moeten rijden, dus zou ik niet voor donker op de camping zijn.
Was dat wel gelukt, had ik al een oplossing voor de terugreis, want ook een acculader zat tussen de meegenomen spullen en met twee opgeladen accu's was de reis terug wel te doen.


Ik heb, zoals je begrijpt, besloten om terug naar huis te rijden, omdat nòg een accu kopen me iets te veel van het goede was en een werkplaats bezoeken had ongetwijfeld een reactie opgeleverd in de richting van "kom aan het eind van de week maar" of, als er wel tijd was geweest, het bestellen van een onderdeel de nodige tijd had gekost, als het al ergens op voorraad ligt.

Intussen maar eens gebeld met de garage waar ik de reparatie heb laten uitvoeren en de eigenaar was lichtelijk verrast dat hetzelfde onderdeel nu weer problemen veroorzaakt.
Helaas heeft hij over een maand pas tijd voor me, dus een vakantie met deze bus gaat 'm dit jaar naar alle waarschijnlijkheid niet meer worden..

De numeroscoop van vandaag klopte voor het grootste deel wel:

Een rustig begin van de week? Hahahaha nee dat mag u bij voorbaat op uw buik schrijven, niets rustig begin, er wachten vandaag veel moeten dingen maar ook veel willen dingen op uw die allen een deel van uw tijd en energie zullen vergen. Voelt u zich bezwaard door deze drukte? Nee absoluut niet u voelt zich er heerlijk bij, oké u had zich het begin van de week iets anders voorgesteld maar als u eenmaal in beweging bent geniet u ook van elke seconde die deze dag u zal brengen.
21 aug 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 11 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende