Haar

“Wat heeft u een prachtig haar”
“Ja nu nog wel”
“Oh sorry moet het eraf”
“Ik ga morgen aan de Chemo”


Ja,dat is het enige nadeel van het ziekenhuis (euhh er zijn er vast meer maar goed waar ik me aan stoor) steeds weer word ik opgehaald of geprikt of wat dan ook door andere verpleegsters en die bekijken niet eerst mijn dossier en weten daardoor vaak niet wat ik heb en maken daarom verkeerde opmerkingen of stellen domme vragen..

Ik was bijvoorbeeld van de week bij de kaakchirurg om te kijken of er misschien geen tanden getrokken moesten worden en ik heb al weken last van mijn mond (inmiddels helemaal ontstoken) De kaakchirurg vroeg of ik ergens last van had en ik vertelde hem over mijn zere mond, hij nam een kijken en zei toen “Ik zie het al maar dat komt gewoon door de Chemo” en hij wilde alweer weglopen.. Tja als ik zo’n iemand dan zelf moet zeggen dat ik nieuw ben en nog niet aan de chemo begonnen kan ik daar wel van balen.

Zeker het stukje ‘haar’ ligt gevoelig…. Ik heb donkerbruin lang haar tot op mijn kont… en dat raak ik binnen nu en een paar weken allemaal kwijt. Iets wat ik echt verschrikkelijk vind aangezien ik al bang ben van de kapper omdat die met puntjes knippen misschien al teveel af zal knippen (ik knip daarom zelf mijn puntjes)… maar goed dit gaat gewoon gebeuren en als ik wil blijven leven kan ik het niet tegenhouden.

Wel hoor ik nu heel veel dat ik waarschijnlijk nog mooier haar terug krijg wat misschien zelfs krult dus met dat in mijn achterhoofd hoop ik dat ik ook dit gedeelte van de kanker zonder al te veel drama kan doorstaan.
20 aug 2008 - bewerkt op 28 aug 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lara
Lara, vrouw, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende