Gelezen boeken juli

Ik heb in juli eigenlijk erg weinig gelezen. Niets van mijn doelen gehaald. Geen vlog gemaakt, geen korte novelles gelezen. Maar toch, ik heb alsnog wel wát gelezen. Namelijk het volgende:

- MJ DeMarco – The Millionaire Fastlane (Engels, Non-fictie)
- Jan Terlouw – Oorlogswinter (Nederlands, jeugd)
- Austin Kleon – Keep Going: 10 ways to stay creative in Good times and Bad (Engels, non-fictie)

Boeken gelezen in juli: 3 boeken
Totaal aantal gelezen dit jaar: 35 boeken

Nu aan het lezen:

- MJ DeMarco – Unscripted (Engels, Non-fictie)

Ik heb dus maar drie boeken gelezen. En vooral veel podcasts bekeken met MJ DeMarco. Ik schreef vorige maand al dat ik veel naar non-fictie neigde, dat had ik deze maand dus weer. En daardoor niet de boeken gelezen die ik had willen lezen. Maar: lezen is natuurlijk een hobby, dus no preasure.

MJ DeMarco – The Millionaire Fastlane

De titel van dit boek is ontzettend cheesy, maar wat een enorme eye-opener. Het boek laat zien hoe je veel geld kunt maken, zonder te doen wat iedereen roept wat je moet doen (studeren, werken, investeren en als je oud bent hopelijk wat geld over hebben waar je wat mee kunt). In dit boek zitten een hele hoop ‘ah-ha’ momentjes en ik vond het ontzettend inspirerend. Zeker omdat ik vaak zo enorm aan mezelf loop te twijfelen, en hier toch wat meer bevestigingen zag in mijn gedachtepatroon. Ik vond het een zeer inspirerend boek. Zo inspirerend dat ik erna allemaal podcasts heb geluisterd en toch ook maar zijn andere twee boeken heb gekocht.

5 sterren

Jan Terlouw – Oorlogswinter

Dit boek begon ik te lezen, toen ik een keer ’s avonds aan de telefoon met mijn vriend zat, en ondertussen in mijn kantoortje naar mijn boekenkasten keek, om te bedenken wat mijn volgende fictieboek zou worden. Uiteindelijk een spelletje ervan gemaakt, waarbij ik met mijn vinger langs al mijn boeken ging en mijn vriend ‘stop’ riep. Daar kwam Jan Terlouw dus uit, met zijn boek Oorlogswinter.

Ik ben altijd een fan van Jan Terlouw geweest, heb hem ook ooit ontmoet en zijn ‘Koning van Katoren’ en ‘De Kloof’ zijn echt jeugdfavorieten van me. Oorlogswinter las ik als kind nooit en heeft me later ook nooit echt aangesproken. Maar toen hij een aantal jaar geleden voor een euro in de winkel lag, toch maar gekocht.

Ik moet eerlijk zijn: ik heb een groot deel van het boek gelezen, maar hem niet uitgelezen. En dat ligt niet aan het boek. Het is een klassieker, en ik begrijp de charme ook wel. Maar het thema ‘Tweede Wereldoorlog’ heeft me nooit aangesproken. En ook bij dit boek merkte ik dat het me gewoon niet aansprak. Uiteindelijk dus besloten om het boek niet volledig uit te lezen. Ik heb hem wel bijna uitgelezen, daarom tel ik hem toch mee als gelezen boek. Maar ik geef hem geen aantal sterren, omdat ik echt zie dat het een prima boek is. Het is gewoon niet mijn genre.

Austin Kleon – Keep Going: 10 ways to stay creative in Good times and Bad

Dit is het tweede of derde boek dat ik van Austin Kleon las. Deze man heeft inspirerende non-fictieboeken met veel mooie quotes erbij, en grappige tekeningen. De titel is precies wat je kunt verwachten. Austin legt uit hoe je creatief kunt blijven. Eigenlijk zijn alle tips me wel bekend, dus ik leerde er niet veel nieuws mee. Maar dat geeft niet: het was een prima boekje om te lezen. De bijgevoegde stripjes en quotes waren vermakelijk.

3 sterren


De komende maand

Ik durf bijna niet te zeggen wat ik de komende maand wil lezen, want de vorige keer heb ik helemaal niets daarvan opgepakt. Ik merk vooral dat ik nog erg veel in de non-fictie mood zit. Al wil ik ’s avonds voor het slapengaan liever geen non-fictie lezen. Dat zijn juist de momenten waarop ik meestal naar fictie grijp. Ik weet alleen niet helemaal waar ik momenteel zin in heb.

Sowieso wil ik natuurlijk het boek van MJ DeMarco uitlezen. En mogelijk ook maar meteen zijn derde boek lezen. Hij inspireert me op dit moment enorm.

Maar wat ik verder wil lezen? Géén idee. Ga vanavond wel weer even naar mijn werkkamer en dan kies ik eens iets leuks uit. Heb nog genoeg te lezen.
01 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende